Hamileyken boşanırsam bebek kimin soyadını alır?
Merhaba,
19 aylık evliyim. 8 aylık da hamileyim. eşimin beni aldattığından şüphelendiğim için kullandığı bilgisayara keylogger kurdum.
(keylogger kişi pc başında neler yapıyorsa ekranın fotosunu çekiyor ve bastığı her tuşu mail olarak kuran kişinin hesabına yollayan bir program)
sonuçta pis sitelerde bulduğu fahişelerle yazışmalarına pazarlıklarına vs iğrenç durumlarına ulaştım. birçok farklı kullanıcı ismiyle mail adresi aldığını ve bunlardan görüştüğünü gördüm.
Mail adreslerindeki yazışmalardan reel anlamda "şu gün şurada şunları yaptık" şeklinde değil de "senden hoşlandım, ücretli ilişkiye yatkınım vs gibi iletiler bulunuyor. Ayrıca maillerin hepsinin şifrelerini hackledim, yani kullanımı benim insiyatifimde. O bunlara ulaşamıyor.
Ancak işin gerçeğe dönüp zina aşamasına geldiğini kanıtlamak için konuştuğu kadınlarla onun adına iletişime geçip daha önce birlikte olduklarını öğrendim. bu msn yazışmasını da kaydettim.
Şimdi asıl sorunum şu; bu veriler ışığında zinadan dava açabilir miyim?
Büyük ihtimalle boşanmaya hamile olduğum gerekçesini sunup karşı çıkmaya çalışacaktır.
Bu durumda hamile eşi aldatmak yüzünden daha çabuk sonlanır mı dava?
Yoksa hakim anlaştırma yoluna gider mi?
Ben bir an önce bitmesini istiyorum.
Bir de son olarak ve en önemlisi;
Eğer doğumdan önce boşanabilirsem doğacak bebeğimin nüfus kaydı kime yapılır? Nafaka falan derdinde değillim. Sadece bu iğrenç insanın kızıma babalık etmesini istemiyorum. Geleceğimizde söz sahibi olsun istemiyorum.
Ne yapabilirim?
İşin açıkçası aileme bu durumu aksettirmeden öncebebeğimin ve benim haklarımız neler? bunu öğrenmek istiyorum.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Cevap: Hamileyken boşanırsam bebek kimin soyadını alır?
Boşanmadan önce hamile olduğunuz için babasının soyadını alır çocuğunuz.