Yüksek lisans yaparken hakimlik stajı başlatılabilir mi?
Merhabalar,
İst. ünv. son sınıf öğrencisiyim. Önümüzdeki yıl, İstanbulda Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum, aynı zamnda aralık hakimlik sınavına da hazırlanıcam.Eğer sınavı kazanırsam ve yüksek lisansa da başlamış olursam aynı zamanda hakimlik stajımı başlatabilir miyim?
Yüksek lisans hakimlik stajımı engeller mi?
Hakimlik stajı ank.da yapmak zorunlu mu?
cevap yazan herkese teşekkürler...
ne yapacağını şaşırmış bir öğr. olarak değerli düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...:?:?
Cevap: Yüksek lisans yaparken hakimlik stajı başlatılabilir mi?
Alıntı:
memurlar.net rumuzlu üyeden alıntı
eşım hakımlık sınavını kazandıktan sonra ankarada bı ünv.de yüksek lisansa basladı.yuksek lısans derslerı aksam oldugu ıcın stajda bı sorun cıkmadı.sadece donem sonu sınavlarda akademı derslerıyle cakıstıgı oldu,o zamanda akademıden bı kac gun ızın ıstedı ve aldı.zaten ılk sene oluyo dersler,sımdı tez asamasında ve ocaktan berı ankara dısında.tezını teslım etme zamanı gelınce de ızın alıp gelecek.ayrıca bulundugumuz yerdekı savcı beyde bu sene yanı gorevdeyken yuksek lısansa basladı,o da okuldakı hocalarla konusmus 2 hafta da bır falan mazeret ıznı alarak gıdıyodu derslere.yanı stajdayken yuksek lısansın ılk yılını atlatırsan daha rahat edersın ama goreve balayınca da bı sekılde yapabılırsın.basarılar sımdıden...
Yukarıdaki alıntıyı hiç değiştirmeden memurlar.net adresinden aldım. Sizin durumunuza açıklık getirecek bir tecrübe...
Cevap: Yüksek lisans yaparken hakimlik stajı başlatılabilir mi?
Yüksek lisans yapmanın hakimlik stajı yapmaya bir engel hali yoktur. Ancak burada mesele, stajdan doğan görev ile master için takip edilmesi gereken dersleri birlikte yürütmek zorluğudur.
Özellikle Yüksek lisansta devam zorunluluğu, öğrenilen derslerin artık hukuk fakültesindeki derslerin ileri versiyonu oluşu ve öğretim görevlileri tarafından verilen ödevler ile hakimlik stajını birlikte götürmek çok da kolay değildir. Hazırlayacağınız bu ödevler bir tez kadar kalın olmasa da ortalama 30 sayfalık ödevlerdir.
Ancak her ikisini de birden götürmenin zor olması imkansız olması demek değildir. Özellikle hakimlik mesleğine başladığınızda tezinizi yazmış olmak ve Yüksek lisans diploması sahibi olmak memuriyet derecenize ve hatta belki de tayin olacağınız görevlere dahi etki edecektir.