Sosyal sigortalar kurumundan gelen kişilerin tutanağına imza attığımdan dolayı işten çıkarıldım, Haklarım nelerdir?
Merhabalar...
Üç senedir kargo şirketinde çalışıyorum.Bir hafta önce denetlemek için Sosyal sigortalar kurumundan geldiler ve gerçekleri söyleyip imza attığım için işten çıkarıldım.Çıkartma sebebini de 17.maddeyi gerekçe gösterdiler.Tazminat için de 500 tl uygun gördüler.Ayrıca bu üç senin içinde 1 senesi acenta olarak çalıştığımdan dolayı işveren biz bu döneme karışmıyoruz demektedir.Fakat ben acenta geçiş dönemlerinde hiç bir yere imza atmadımve haklarımı almadım.Bu döneme karışmama gibi bir hakkı varmıdır?Haklarım nelerdir?
Cevap: Sosyal sigortalar kurumundan gelen kişilerin tutanağına imza attığımdan dolayı işten çıkarıldım.Haklarım nelerdir?
Çalışma süreniz 3 yıl dan az 1,5 yıldan çoksa 6 haftalık ihbar tazminatız hakkını vardır, uygun gördükleri değil, kanunda belirtilen süreye karşılık gelen ücretin ihbar tazminatı olarak ödenmesi gerekir.
Acenta olarak çalıştım derken, kendi adınıza şirketiniz vardı ve bu çalışmadan bahsediyorsanız, buna karışmamaları normal.
Cevap: Sosyal sigortalar kurumundan gelen kişilerin tutanağına imza attığımdan dolayı işten çıkarıldım.Haklarım nelerdir?
İşveren acenta olarak başka birine işyerini devrediyor.Ben orda çalışanım.İşveren işyerini devretiği zaman bütün haklarıyla devredip bütün haklarıyla devir almazmı?