Dava nasıl açılır? biraz değişik
arkadaşlar bir dolandırıcıya para kaptırdım elimde olayı ispatlayabilecek belgeler var ayrıca benim adıma ölümle tehdit olayı yapmış bazı kişileri onları şahit gösterebilirim.. şahıs bana dava açmış benden 150 lira para aldı ödemiyor ayrıca hakaret etti msnden falan diye. tabiki maksadı benim dava açacağımı öğrenmiş hedef saptırmak. 1 adetde benim sana borcum yok delirdinmi gibi yazılar yazdığım maili delil olarak göstermiş. yazılı ileti ile hakaretten dolayı dava oluşmuş ve polis ifade aldı. bi kaç gün sonra mahkeme bildirisi geldi 01/06/2010 diye 6. ayda mahkeme var. benim avukatım yok. daha önce hiç bir mahkemeyle işim olmadı avukatla falan. ben bu kişiye beni dolandırdığı için dava açmak istiyorum ve ayrıca borcum olmadığı halde borcu var bana demiş yalan beyanda bulunmuş bundan ceza alırmı o kişi ayrıca ölümle benim adıma tehdit ettiği için dava açmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. durumum kötü çalışmıyorum. avukat ücretleri ne kadar olur yada kendim dava açabilirmiyim bana bunun yolunun gösterirseniz çok tşkr ederim. ayrıca iletide hakaretten ceza almamak için neler yapabilirim. daha önce hiç bir sabıkam veya en ufak hiç bir kimseyle düşmanlık, kavga gibi şeyler olmadı lütfen yardımcı olunuz benim için çok önemli bir konu...
Cevap: Dava nasıl açılır? biraz değişik
Arkadaşlar lütfen yadımcı olun bana bu konuda hiç kimse birşey bilmiyomu lütfen bi yardımcı olunuz bana ya çok önemli bir konu bu benim için geleceğimi etkileyecek...
up
arkadaşlar önemli bir konu benim için lütfen yardımcı olun...:'(
up <---
arkadaşlar şu konuya hiç cvp veren yok lütfen yardımcı olun çok önemli başka bişey istemyorum zaten lütfennn:'(:'(:'(
Neye cevap istiyorsun.Daha düzenli yaz.Güzelce anlat ki vatandaş okuyup anlayabilsin.
daha nasıl açıklayabilirimki. beni dolandıran şahsa dava açmak istiyorum beni dolandırdığına ilişkin belgeler var elimde ayrıca bana borcu var diyerek dava açmış 1 tanede hakaret maili koymuş benim gönderdiğim ona. nasıl bir savunma yapabiliirm bu bana açtığı davadan ceza almamk için. ayrıca nasıl dava açabilirim kendim. avukata verebilecek 1 liram dahi yok. bu zamana kadar hiç karakol adliye işim olmadığı için nasıl yapılıyor bunları sordum arkadaşlar. lütfen yardımınızı esirgemeyin. ayrıca aklıma sonradan geldi benim adımı kullanarak başkasını öldürmekle tehdit etmiş o kişi çok sevdiğim tanıdığım birisi onuda şahit göstericem dosya olarak davamda yer almasını istiyorum. kısacası nasıl dava açıcam ben karşı tarafa bi acil yardım lütfen... konular anlattığım gibi
Sen ona ne yazdın mailde tam yaz.
mailde benim kimseye borcum yok sen bunadınmı 60 yaş sendromuna girmişsin. ortalıkta böcek gibi dolaşıyorsun. başkalarından iş bulma vaadiyle paralar alıp kandırıyorsun seni savcılığa veririm. git kendi evlatlarınla uğraş. başklarıyla uğraşacağına yazmıştım.
60 yaş sendromu beynin sulanmış para alıp kandırma konuları dsoyaya işlenmiş yani bunlar suç unsuru olduğundan dolayı dava oluşmuş... bunun hakkında nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Şikayetlerinizi düzenli bir şekilde yazıp varsa şikayetlernizle bağlantılı emare ve delillerinizide ekleyip, bulunduğunuz ilin Cumhuriyet Başsavcılığına başvurup şikayet dilekçesini vermeniz yeterli olacaktır.
Tavsiyem bu konuyla ilgil bir avukattan yardım alın.
Geçmiş olsun.