Kanunsuz Apartman Gideri Tahsilatı
Arkadaşlar merhabalar ;
Kafamda netleştiremediğim bir konu hakkında tecrübenize ve bilginize ihtiyacım olacak zaman ayırıp cevaplarsanız çok makbule geçecek şimdiden teşekkür ediyorum.
Arsamızı mütahite kat karşılığı verip 2007 temmuz ayında evimizi teslim aldık. Daha sonra 24 daireli apartmana pey der pey oturmalar başladı ve böylelikle yönetici seçimi olup bina yöneticiyle yönetilmeye başlanıyor. Belli bir süre sonra doğal gaz belediye tarafından getireleciğine rağmen binada oturanlar acele edip özel para yatırılarak apartmanın yakınında bulunan caddeden doğal gaz borusu binaya çekilerek daire başı 300 tl yönetici tarafından istendi. Bende yöneticiye bu giderin fazla olduğunu diğer binaların bu şekilde yapmış oldukları iş için 200 civarında ödediklerini söylediğimde belediye de rüşvet verdiklerini bu sebeple bu kadar tuttuğunu ilettiler. Gider beyanlarının tek tek açıklanmasını istediğimde her hangi bir sonuç alamadım halada makbuzum kesilip verilmedi. Bu giderler için yapılan yönetim toplantısına da ben o binada oturmadığım dam her hangi bir tebligat yapılmadan para tahsil edilmiştir. Bir kaç ay sonra yine yönetici bir akşam vakti arayarak 300 tl daha borcumun olduğunu ve binanın dış etrafına duvar üstüne demir döşettiklerini söyleyerek parayı talep etmiştir. Bende yapılan toplantılara benim orada kiracımın olduğunu ve adresimin onda mevcut olduğunu neden bana tebligat veya telefon edilmediğini kararların kat maliki olduğum halde bildirilmeden davet edilmeden alınıp para tahsilatı için arandığımı söylediğimde biz binaya astık haberiniz olsa idi diye ters bir cevapla karşılaştım. Hiçbir toplantıya davet edilmeden para tahsilatına gitmişlerdir. Bende ikinci istemiş oldukları demir için olan 300 Tl yi ödemedim ve şu an yönetim tarafından mahkemeye verildiğim söylendi.
1. Arkadaşlar bana herhangi bir tebligat yapılmadan borcumu ödemediğim için mahkemeye verilebilir miyim?
2. Tebligatlar toplantı olacağı zaman bina dışında oturan kat malikleri için ne şekilde yapılabilir ?
3. Şu an dairem 5 aydır boş binada elektrik ve temizlik için 15 tl aidat topluyorlar dairem boş olmasına mütakip ben bunlara katılmak zorundamıyım.
Saygılarımla ;
Cevap: Kanunsuz Apartman Gideri Tahsilatı
Size toplantı için toplantı çağrı pusulası gönderilmesi gerekirdi.Ama her halükarda istenen paralar kat malikleri kurulunda karara bağlanmışsa ödeme zorunluluğunuz var.Ayrıca boş daire için de aidat ödemeniz gerekiyor.Maalesef.