Cevap: Araç hissesinin satışı
Araç üzerinde hissenin satışı mümkün değildir ancak tüm hissedarlardan vekalet almanız ile satışı yapabilir parayı paylaştırabilirsiniz.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Engin Bey.
Alıntı:
tmrflz rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar...
Benim sorum miras kalan aracın kendime ait olan hissesinin satışı hakkında olacak. Bu aracın kendime ait olan hissesini satabilir miyim, hissedarlardan bir tanesi Almanya da ve asker kaçağı olduğu için uzun bir süre daha Türkiye ye gelemeyecek ve konsolosluğa da gidemiyor.
Ya da aracı satıp hissedarlara kendilerine düşen payı gönderebilirmiyiz?
Şimdiden Teşekkürler... İyi çalışmalar...
Herkese selamlar:Benim sorum kredili bir araç aldım.8.500tl peşin 36 ay vadeli aylık taksit tutarı 550tl.Benim üstümde kredi olduğu için krediyi arkadaşımın üzerine çıkarttık aracın ruhsatıda arkadaşımın adına idi.27 taksit ödedim bu arada arkadaşla aramız açıldı 9 taksidi toplu yatırıp aracı üstüme almak isteyince çeşitli bahneler uydurarak atlattı bende 9 taksidi ödemeyince araç icralık oldu.İcraya 9 taksidi ödeyerek yani 5.500tl aracı aldı anlaşmak için bir arya geldik 7.500tl istedi bende kabül edip arabayı alıp işyerime getirdim 1 gün sonra notere gidip satışını yapacaktı fakat ben yanlarından ayrılınca savcılığa giderek şikayetçi olmuşlar arbamı çaldı diye.polis geldi araç iş yerimin önündeydi aracı çalmadığımı aracın 3 yıldır bende olduğunu ve yatırmış olduğum dekontlar ve servis faturalarını gösterince polis savcı beyi arıyarak olayın hırsızlık olmadığını ruhsat şikyetci adına olduğu için aracı almak istediklerini söyleyince savcı beyde aracı ruhsat sahibine verilmesine fakat kovuşturma sonuçlanana kadar aracı satamaz bir başkasınada veremez diye aracın üzerine şek koyrak aracı karşı tarafa teslim ettiler.Şimdi dava açılmış yedek anahtarı uydurmak şartıyla hırsızlık diye.Sorum şu Burda hırsızlıktan hüküm giyermiyim.Aracın 3 yıldır bende olduğuna şahit var.ayrıca araca 6.000tl ödedik diye ifade vermişler bende bu araca 23.000tl ödedim sonuç ne olr merak ediyorum .Saygılarımla.
Cevap: Kredili araç alımı.
Herkese selamlarenim sorum kredili bir araç aldım.8.500tl peşin 36 ay vadeli aylık taksit tutarı 550tl.Benim üstümde kredi olduğu için krediyi arkadaşımın üzerine çıkarttık aracın ruhsatıda arkadaşımın adına idi.27 taksit ödedim bu arada arkadaşla aramız açıldı 9 taksidi toplu yatırıp aracı üstüme almak isteyince çeşitli bahneler uydurarak atlattı bende 9 taksidi ödemeyince araç icralık oldu.İcraya 9 taksidi ödeyerek yani 5.500tl aracı aldı anlaşmak için bir arya geldik 7.500tl istedi bende kabül edip arabayı alıp işyerime getirdim 1 gün sonra notere gidip satışını yapacaktı fakat ben yanlarından ayrılınca savcılığa giderek şikayetçi olmuşlar arbamı çaldı diye.polis geldi araç iş yerimin önündeydi aracı çalmadığımı aracın 3 yıldır bende olduğunu ve yatırmış olduğum dekontlar ve servis faturalarını gösterince polis savcı beyi arıyarak olayın hırsızlık olmadığını ruhsat şikyetci adına olduğu için aracı almak istediklerini söyleyince savcı beyde aracı ruhsat sahibine verilmesine fakat kovuşturma sonuçlanana kadar aracı satamaz bir başkasınada veremez diye aracın üzerine şek koyrak aracı karşı tarafa teslim ettiler.Şimdi dava açılmış yedek anahtarı uydurmak şartıyla hırsızlık diye.Sorum şu Burda hırsızlıktan hüküm giyermiyim.Aracın 3 yıldır bende olduğuna şahit var.ayrıca araca 6.000tl ödedik diye ifade vermişler bende bu araca 23.000tl ödedim sonuç ne olr merak ediyorum .Saygılarımla.
Hüküm giyip giymeyeceğinize mahkeme karar verir, kendinizi yeteri kadar ifade edemediniz ki hırsızlıktan dava açılmış size. Ödeme belgeleriniz ve şahitlerin beyanları ile kendinizi savunmak durumundasınız. Avukat tutmanız yararlı olur geri dönüşü olmaz bu işlerin.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hüküm giyip giymeyeceğinize mahkeme karar verir, kendinizi yeteri kadar ifade edemediniz ki hırsızlıktan dava açılmış size. Ödeme belgeleriniz ve şahitlerin beyanları ile kendinizi savunmak durumundasınız. Avukat tutmanız yararlı olur geri dönüşü olmaz bu işlerin.
Engin bey aracı alırken şahit var çalma diye bir şey söz konusu değil.Savcı aracı karşı tarafa verdi ama üstünede mahkeme sonuçlanıncaya kadar satılamaz diye şek koydu.Burada savcı bey karşı tarafda çelişki gördüğü için aracın üzerine şek koymuş olamzmı?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Olabilir elbette.
Teşekkür ederim emin bey.