-
Senet tahsili
Sayın üyeler
Bir şirket tarafından başka bir şirkete, yaptığı iş karşılığı verilen senet 2009 yılının 10. ve 11. aylarına ait. Senet arkası, senedi ilk şirketten alan şirket yetkilisi tarafından (tüzel kişilik olarak) tarafından ciro edildi ve tarafıma verildi. Ben senedin ödeme tarihi gelmeden önce senedi veren şirket sahibini arayarak ödeme yapıp yapmayacağını söyledim. Hayır cevabını alınca senedi bankaya verdim. Şirket senetleri protesto etti. Ben şu an o ilde yaşamıyorum. Bir avukat ile görüştüm. Sadece senedi veren şirkete icra götürebiliriz diye cevap verdi. Senedin arkasını ciro eden şirkete icra takibi başlatılamaz dedi. Sorum şu: Her iki şirkete de (senedi veren ve arkasını ciro eden şirkete) icra takibi başlatılabilir mi? Şu an yaşadığım ildeki icra dairelerinden başlatmamız mı gerekir? yoksa senedi veren ve ciro eden şirketlerin bulunduğu icra dairelerinden ayrı ayrı başlatmak mı gerekir? Teşekkürler
-
Cevap: Senet tahsili
Senet usule uygun doldurulmamış mı acaba görmek lazım. Usule uygun ise hem keşideci şirkete hem ciranta şirkete icra takibi başlatılabilir. Senette belirlenen yetkili icra dairesi dışında borçlulardan birinin bulunduğu icra dairelerinden birinde her ikisine birden tek takip başlatılabilir.
-
bi yakınımın aracını emanet alan kişiler kaza yapmışlar. buna karşılık araçta maddi hasar olduğu için senet imzaladılar. seneti imzalayanların üz<erinde mal varlığı yok aileleriyle yaşıyorlar ve şuandadada parayıda ödemiyorlar. bildiğim kadarıyla hapis cezası yok. bu durumda ne yapılması gerekir. seneti imazalaynlarım hepsi ileleriyle yaşıyorlar.
senetleride imazaldıktan sonra aradan 3 ay geçti ve zorla senet imazallatılar diye ki böyle bişey yok şikayet etmişler. kaza yaptıkları gün kendileri yani araçta bulunan toplam 5 kişi ayrı ayrı senet imzalamışlar hiçbir zorlama olmadan arabayı kendileri satın alacaklarını söyleyip imazalamışlar senedi..
-
Senedi avukatınıza verin tahsili için ne gerekiyorsa elbette yapar.
-
cevabıınız için teşekkürler ama siz bi avukat olarak nasılş bir yol izlenmesi gerekiyor. cevabınız için çok teşekklürler
-
benim de tarihi 2008 olan senedim var. şahıs ödemiyor. senedi icraya vermek için süremiz geçti mi? geçmediyse senedi tahsil etmemiz için ne kadar süremiz var acaba? yardımcı olursunuz çok sevinirim.
-
Vadesinden itibaren 3 yıl içinde icraya vermenizi öneririm.