Siteyi yapamadı Para iadesi istedim
Merhabalar.
Ben Site yaptırmak için birisiyle görüştüm.Anlaştık ve yapmaya başladı ben toplam iş karşılığı 200 tl gönderdim. Siteyi teslim etti fakat çok eksikler ve hatalar vardı bunları yapması için 5 gün süre verdim ve hataları gideremedi. Bana gönderdiğim parayı iade edeceğini söyledi 3 gün sonra verecekti ama 3 gün sonra parası yokmuş tamam dedim olabilir. Aralık ayının 20ne kadar süre verdim fakat gene gonderemedi pazartesi günü konuştum durmadan oyalıyordu. ve dedim eğer balı günüde yollamassan parayı şikayet edecem tamam dedi. Şuana kadar hiç bir şekilde para gelmedi. Yarın sabah şikayet etmeyi düşünüyorum.
Parayı Hesabımdan havale ettim ve (35TL,150TL,15TL olarak 3 parça)
Msn konuşmaları ve dekontlar haricinde hiçbir Sözleşmem yok.
Yaşım 17 Sorun olurmu?
Ve şikayette bulunurken ne gibi evraklar gereklidir, dilekçeyi kime vereceğim.
Paramı geri alabilmek için bunlar yeterlimi?
Yardım Edecek Tüm Kişilere Teşekkür ederim
Cevap: Siteyi yapamadı Para iadesi istedim
Açıklama yazdınızmı? havale gönderirken?
"Web Tasarım" Yazdım hepsine bu kadar.
kardeşim hiç uğraşma derim mahkeme yıllarca sürer.fazla bişeyde ispat edemezsin.msn kayıtları editlenebilir nitelikte olduğundan kaile almazlar.screen falan aldıysan bişeyler olabilir.ben birini mahkemeye verdim şikayetçi çekmeme rağmen mahkeme sürüyor.
Alıntı:
duyqusal rumuzlu üyeden alıntı
kardeşim hiç uğraşma derim mahkeme yıllarca sürer.fazla bişeyde ispat edemezsin.msn kayıtları editlenebilir nitelikte olduğundan kaile almazlar.screen falan aldıysan bişeyler olabilir.ben birini mahkemeye verdim şikayetçi çekmeme rağmen mahkeme sürüyor.
denemek lazım belki savcı anlar beni en azından ugraşayım
Dilekçede ne yazmam gerek söylermisiniz varsa bu konu ile bir örnek dilekçe iyi olur
Cevaplar İçin Teşekkürler
Alıntı:
yasindayioglu rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Yaşım 17 Sorun olurmu?
yaşın 17 ise devlet seni adam yerine koymmaz anne yada babanın şikayet etmesi lazım :ok:ok
1-Öncelikle 17 yaşında olmanızdan dolayı yasal temsilciniz vasıtasıyla hukuki işlemlere girişebilirsiniz.
2-Yaptığınız bir sözleşme var her ne kadar yazılı olmasada .Bu husus borçlar yasasını ilgilendiren bir işgörme akti.Bu akit yarine getirilmedi site teslim edikmedi diye bu şahsı şikayet edemezsiniz.Etsenizde savcı takipsizlik verir.Bir suç yok ortada.
3-Yatırdıgınız parayı eğer şahsın kendi hesabına yatırdıysanız açacagınız istirdat davası ile faizi ile geri alabilirsiniz.
Saygılarımla Av Erol .
Alıntı:
greensleves rumuzlu üyeden alıntı
1-Öncelikle 17 yaşında olmanızdan dolayı yasal temsilciniz vasıtasıyla hukuki işlemlere girişebilirsiniz.
2-Yaptığınız bir sözleşme var her ne kadar yazılı olmasada .Bu husus borçlar yasasını ilgilendiren bir işgörme akti.Bu akit yarine getirilmedi site teslim edikmedi diye bu şahsı şikayet edemezsiniz.Etsenizde savcı takipsizlik verir.Bir suç yok ortada.
3-Yatırdıgınız parayı eğer şahsın kendi hesabına yatırdıysanız açacagınız istirdat davası ile faizi ile geri alabilirsiniz.
Saygılarımla Av Erol .
öncelikle teşekkürler Erol Bey.
Velimi yanımda götürebilirim bilgileri var.
Sözleşme gibi bir evrak hazırlamadık ama herşeyi parayı gondermeden önce konuştuk.Dolandırıcılık gibi bir şey yaptığını sanmıyorum şuanda bile gorüşüyoruz oyaladığını sanıyorum yapmayı düşündü eline yüzüne bulaştırdığını düşünüyorum.
Parayı Şahsın hesabına "Web Tasarim" Açıklaması ile havale ettim.
Bilgilendirme için teşekkürler
ve ben savcıya gitmeden önce bir avukatamı gideyim dilekçeleri hazırlaması için yoksa kendim hazırlasam Kâfimidir?
Kardes hiç bir seyi kanıtlayamazsın bakın bende bir tasarım ve hosting firması yonetiyorum su anda mutlaka faturalı yerlerden ve Türk telekominasyon kuruluna baglı yerlerden bu işlemleri yapın sanal ortamda bunlar cok onemli bir fatura alsaydın simdi karsıdaki kişiyi zora sokabilirdin ama simdi ole bir sansın 0
Alıntı:
HakanDur rumuzlu üyeden alıntı
Kardes hiç bir seyi kanıtlayamazsın bakın bende bir tasarım ve hosting firması yonetiyorum su anda mutlaka faturalı yerlerden ve Türk telekominasyon kuruluna baglı yerlerden bu işlemleri yapın sanal ortamda bunlar cok onemli bir fatura alsaydın simdi karsıdaki kişiyi zora sokabilirdin ama simdi ole bir sansın 0
şikayet dilekçemi savcılığa verdim emniyet müdürlüğü ve polis karakollarında biraz dolaştık yarın karakola velimle beraber imza atmaya ve velimin ifade vermesi için gideceğiz. inş çabalarımız boşa gitmez