Yetim aylığı alırken eski eş ile evlenme
Merhabalar annem ve babam şiddetli geçimsizlikten dolayı 2002 tarihinde boşanmışlardı annemde ölen dedemden yetim maaşı alıyordu. 7 yıl sonra bizim yoğun telkinlerimizle tekrar evlilik kararı aldılar ve evlendiler. Annem evlendiğini SGK ya bildirdi ve yetim maaşı kesildi. Ayrı geçen 7 yıl zarfında eskisi gibi olmasada babamla annem küs kalmadılar babam bizim yanımıza geliyordu çoğu zaman beraber zaman geçiriyorduk. Fakat bu gün SGK dan geldiğini söyleyen müfettişler geçmişe dönük yaptığı araştırmalarda babamla annemin yakınlığını sahte boşanma olarak değerlendirmişler gerekli raporu sunacaklarını ve alınan aylıkların iadesini sağlayacaklarını söylediler.
Öncelikle muvazaalı boşanma olmadığı halde yakalanma olmadan sahte boşanma olduğunu nasıl kanıtlayacaklar ayrıca tekrar evlenme gerçekleşmiş ve maaşın kesilmesi sağlanmış.
2. olarak; olduki böyle bir karar çıktı ve maaşların iadesi istendi, bu durum ekim 2008 den sonra yasalaşıp suç sayıldığı için bu tarihten evlilik tarihine maaş almaya devam ettiği tarihe kadar geçen süredeki maaşların iadesi olabilirmi
3. olarak ise mahkemenin aldığı boşanma kararının muvazaalı olduğunu nasıl iddaa ederler
Cevap: Yetim aylığı alırken eski eş ile evlenme