Şube Müdürü nün okul üdürü olarak atanma talebi
Değerli Forum üyeleri bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Şöyle ki;
Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Mdürü olarak göev yapmakta iken 11.11.2009 tarihli dilekçem ile Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmenliğin 25/(1). Maddesine ve 2009/78 nolu genelgenin 11/a maddesine dayalı olarak Kayseri İli ........... ilçesi ............ İlköğretim Okulu müdürü olarak atanma isteğimin 60 gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafındancevaplandırılmayarak zımnen ret edilmesinin iptali istemi ile ilgili mahkemede dava açtım. Dava dilekçesinde davalı idarenin zımnen red işleminin öncelikle yürütmesinin durdurulmasını ve arkasından iptalini istemiştim. Ancak Şimdi Kayseri Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 18.12.2009 tarih ve 35704 sayılı yazılarıyla eğitim kurumlarına müdürlük Atamalarını duyuruya çıkarmıştır.Kayseri Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) .........tarih ve ........sayılı yazılarıyla Milli Eğitim Bakanlığına şahsımın müdür olarak atanmasını teklif ettiği ....... İlçesi .............. İlköğretim Okulunu da açık ilan etmiştir. Dolayısıyla benim de istediğim ve valiliğin de uygun görüş belirtrek atamamın yapılması için milli eğitim bakanlığına gönderdiği bu okula Kayseri Valiliği atama yaparsa ben mağdur olacağım. Ancak Dava dilekçemde Kayseri valiliği ilerki bir tarihte benim de istediğim okula duyuru yaparak müdür ataması yapar ve ben mağdur olurum diye bir ifade kullanmamıştım. Şimdi bu durumda mahkemeye ek bilgi vermem gerekecek diye düşünüyorum. ama nasıl bir ifade kullanmalıyım ve bu durumu nasıl anlatmalıyım ve kayseri valiliğin bu okula atama yapması halinde mağdur olacağım için Mahkemeden talebim ne olmalıdır?Akadaşlar yanıtınızı bekliyorum Mahkemeye müracaat için zamanım az kaldı. Saygılarımla.
Cevap: Şube Müdürü nün okul üdürü olarak atanma talebi
İdarece yürütmesi durdurulacak bir işlem tesis edilmediği için YD talebinizin maalesef reddedileceğini düşünüyorum. Bu durumda davanız İdare Mahkemesinde esastan görüşülecek ve bir karara bağlanacaktır. Eğer Mahkeme idarenin zımnen ret işlemini hukuka aykırı bulursa, zaten idare sizi talepte bulunduğunuz okula müdür olarak atamak zorunda kalacaktır. Daha önce okula müdür olarak atanmış kişi de oradaki müdürlük görevinden alınacaktır. Dolayısıyla bunun için mahkemeye ek dilekçe vermenize gerek yoktur diye düşünüyorum. Ayrıca bu hususu davalı idarenin cevap dilekçesine karşı vereceğiniz cevaba cevap dilekçesinde de belirtebilirsiniz.
Cevap: Şube Müdürü nün okul üdürü olarak atanma talebi
Sayı ÇobanoğluÇok teşekkür ederim. Beni rahatlattınız. İyi ki varsıız.