Suç duyurusunda bulunmak için geçerli sebep
Öncelikle sizlere selamlarımı sunarım. Sizlere birşey danışmak istemekteyim. Nişanlımın telefonuna sürekli onunla arkadaş olmasını isteyen, onunla ilişki kurmak isteyen birisinin mesajları ve çağrıları gelmektedir. Bu kişi adını mesajda belirtmiştir ve kişinin numarası görünmektedir. Ben bu kişiyi defalarca uyaran mesajlar attım ve aradım kendi telefonumdan. Fakat bu kişi bu türdeki eylemlerine sürekli devam ediyor. Ona bu eyleme devam ederse onun hakkkında suç duyurusunda bulunacağımı da belirttim. Sorum şu olacak. Benim bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunma hakkım varmı? eğer var ise ne tür bir yol izlemeliyim. Bunun için ne tür bir dilekçe yazmalıyım yada ne tür belgeleri bu suç duyurusuna eklemeliyim.
Not: Kişinin atmış olduğu mesajlar hala telefonda saklanmaktadır. İlginiz için teşekkür ederim.
Cevap: Suç duyurusunda bulunmak için geçerli sebep.
Telefon kiminse ,o şikayetçi olacak huzur bozmadan
Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Bu işlemlerin maddi bir külffeti bulunuyormu. Mahkeme masrafı vs.
Birde ben bu kişi ye kendi telefonumdan nişanlıma mesaj atmamasını hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı söyledim ve cümlenin sonu şu şekilde bitti. " bu nişanlıma attığın son mesaj olsun aksi halde belan olurum" ama bunu suç duyurusu için belirttim. Bu kişinin benim hakkımda bir dava açma hakkı doğarmı..
Belan olurum.Tehdite girebilir.
Bunun yanında başka ne yazdınız.?
İkinci husus masrafı yoktur.
Cümlenin başı ise böyleydi..
"bir daha nişanlıma mesaj atmıyacaksın diye kaç defa söyledim sana. arıyorum konuşmuyorsun. Korkuyormusun konuşmaya lan. "
Cevap: Suç duyurusunda bulunmak için geçerli sebep
Maşa varken eli ateşe sokmaya ne gerek var. Kanıtlarıyla beraber ver savcılığa suç duyurusunda bulun.
bu insanlar neden böyle anlamıyorum. nişanlı çifte neden msj çeker durursun be adam allah böylelerini ıslah etsin...
Alıntı:
g_bozkurt rumuzlu üyeden alıntı
bu insanlar neden böyle anlamıyorum. nişanlı çifte neden msj çeker durursun be adam allah böylelerini ıslah etsin...
Söyledikleriniz birebir doğruysa size herhangi bir yaptırım uygulanmayacağını düşünüyorum. Zaten durumun buraya gelmesine siz sebep olmamışsınız. Neden-sonuç ilişkisi içerisinde "Neden" siz değilsiniz.
Keşke en başında bu olaylar meydana gelirken suç duyurusunda bulunsaydınız. İnsanlar adaletin çözmeye yetkili olduğu konularda zorbalık yöntemini kullanmamalı.
Sizin yapacağınız en basit ve iyi yol en yakın zamanda suç duyurusunda bulunmaktır.
Esenlikler.