Velayet hakkının kullandırılması hak sahibinin ikametinde olmak zorunda mıdır? Bir başka deyişle, velayet hakkı babada ama ikamet yeri annenin evi olabilir mi?
Bu konuda bilgili arkadaşlarımın paylaşmasını rica ederim. Özellikle uygulama hakkında..
Printable View
Velayet hakkının kullandırılması hak sahibinin ikametinde olmak zorunda mıdır? Bir başka deyişle, velayet hakkı babada ama ikamet yeri annenin evi olabilir mi?
Bu konuda bilgili arkadaşlarımın paylaşmasını rica ederim. Özellikle uygulama hakkında..
Taraflar anlaşırsa olabiliyor, ancak mahkeme önünde bunu dile getirmeyin, hakimden bu yönlü bir karar talebinde bulunmayın.
Velayet hakkı kendisinde olmayan kişi aleyhine hükmedilen iştirak nafakası, çocuğa fiilen bakıyor olsa da baki, yani ödemek zorunda.
Taraflar çocuğun sağlık sigortası için mi böyle bir yola gitmek istiyorlar?
Biraz daha açarmısınız? Sayın Birgün.
Tabii ki daha ayrıntılı anlatayım ,
şimdi boşanma davası açmak isteyen baba, ve diyorki eşim velayet hakkı onda olursa çocuklarımızı (2 kız çocuk 9 ve 7,5 yaşında) yurtdışına götürür diye korkuyorum. Ancak diyor, çocuklar annelerinin yanında kalsın kız çocukları sonuçta. Böyle birşey mümkün olabiliyor mu? Ya da baba açısından sakıncalı bir durum yaratır mı ileride? Bunu merak ediyorum.
İştirak nafakasını aleyhine velayet tesis edilen ödüyorsa baba böyle bir durumda çocuklarının masraflarını ne şekilde karşılayabilir ?
Teşekkürler şimdiden..
Valla Yargıtay "ahlaki ödeme"ye takmış durumda.
Bu günlerde bu kararlarını biraz daha yumuşatması için uğraşıyorum. Velayet kendisinde olmayan tarafın çocuk için her yaptığı ödemeyi (icra tehdidi altında bulunsa bile) ahlaki ödev sayıyor ve ayrıca nafakaya hükmediyor.
Buradan açıkça neler yapılabileceğini yazmak istemiyorum. :) biraz da meslek sırlarımız olsun :)
Daha ortada boşanma yok?
Koca şunu mu amaçlıyor?
Kızların velayeti bende olsun, fiili olarak kadında kalsınki ben iştirak nafakası ödemeyeyim?
Hayır aslında onu da amaçlamıyor, anlaşmalı olarak boşanıp çocukların tüm masrafını karşılayacak zaten ve protokolde de bu yönde hüküm var. Tek istediği kadın çocuklarını bir yere götürmesin diye velayet bende kalsın diyor.
Bence yaratır.Kadın İyiniyetliyse yaratmayabilirde?
Kadın şöyle bir durum ortaya koyabilir.Baba ilgilenmiyor.Bakmıyor.Zaten ben bakıyorum.Velayet davası açabilir.Açarsa ,Tanıkları var,Çocuklar zaten yanında ,onlarda anneyi isterse .
KARAR :VELAYETİN KALDIRILMASINA.
Zaten fiili olarak çocukları teslim etmişse , Kadın bir yere götürse ne olur götürmese ne olur?
Yurtdışına mı götürecek?
Yurtdışına götürüp ,babadan kaçırma tehlikesi mi var?
Evet, Hollanda'ya götürme ihtimali var.