Üniversiteden Muvafakiyet Almak
:alala
4 yıllık işletme mevzunuyum bir Üniversitede Bilgisayar İşletmeni olarak görev yapmaktayım eşimde Ankara Gelir İdaresi Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Asaletimin tastikini mütakim kendime bir kurum bulabilmem halinde üniversitemden muvafakiyetimi alabilirmiyim kanuni dayanağım ne olur
verilmesse ne yapmalıyım
Cevap: Üniversiteden Muvafakiyet Almak
Eğer naklen tayin olabilecek bir kurum bulabilirseniz, ya bir şekilde rektörünüze durumunuzu izah ederek muvafakat alacaksınız, ya da üniversitenizden yazılı olarak muvafakat talebinde bulunacaksınız. Eğer muvafakat talebinize ret cevabı verilirse 60 gün içinde idari mahkemede dava açacaksınız. Davanız kabul edilirse, naklen atanırsınız. Ancak bu belli bir sürenize malolacaktır. Ya da bulduğunuz kuruma atamanız yapıldıktan sonra rektörlük muvafakat vermiyorsa istifa ediniz. İstifa etmeniz halinde bekleme süresine tabi olmazsınız. Ancak bu durumda da atanacağınız kurumun sizin için açıktan atama izni alması gereklidir. Açıktan atama izni aldırabilirseniz rektörün muvafakat vermemesine bu şekilde bir çözüm bulmuş olursunuz. Ancak bildiğim kadarıyla üniversitede iki yıl çalışmış olmanız gerekmektedir. Siz öncelikle naklen tayin olabileceğiniz bir kurum bulmaya çalışın derim.
iyi çalışmalar bende üniversitede mühendis olarak çalışmaktayım eşim ise farklı bir ilde öğretmen ben onun yanına gitmek istiyorum muvaffakat alamazsam ne yapabilirim?
şimdiden teşekkürler ...
iyi çalışmalar bende üniversitede mühendis olarak çalışmaktayım eşim ise farklı bir ilde öğretmen ben onun yanına gitmek istiyorum muvaffakat alamazsam ne yapabilirim?
şimdiden teşekkürler ...