Fakir ilmuhaberi ve ücretsiz avukat talebi
Sayın hukukçu üyelere bir soru sormak istiyorum.
Hakkımda açılmış kamu davası var ve işsizim, herhangi bir başka gelirim de yok.
Vefat etmiş babama ait (tapu halen babamın üzerine, ben, kardeşim ve annem ile mirasçıyım, evin tamamı bana da ait değil) evde yaşamaktayım.
Yaptığım araştırmada gördüğüm, barolar ücretsiz avukat talebine olumlu yanıt için fakir ilmuhaberi istemektedirler.
Mahalle muhtarı beni burada ev sahibi olarak bildiğinden fakir ilmuhaberini vermez.
Bu halde bu avukatlık hizmetinden yararlanabilir miyim?
Eğer yararlanabiliyorsam ne yapmam gerekir?
Duruşma Şubat 2010'da, duruşmayı beklemeden mahkemeye gidip istekte bulunabilir miyim?
Cevap: Fakir ilmuhaberi ve ücretsiz avukat talebi
Başlığınızı yanlış yere açmışsınız. Konunuz Ceza Yargılamasıyla ilgili değil.
Bulunduğunuz ilin Adli Yardım bürosuna gidin. Olayı ve durumunuzu anlatın. Bazen ev sahibi olduğu halde kazancı olmayanlara da (o baronun ilkeleri dahilinde) adli yardım hizmeti verildiği oluyor.
Cevabınıza teşekkür ederim.
Hakkımda açılmış bu kamu davasının dosyasını görebilir ve kopyasını alabilir miyim? Elimde iddianameden başka bir şey bulunmuyor. Varsa delil vesaire duruşmadan önce bilgi sahibi olma şansım var mı?
Evet, dosyayı görebilir, fotokopi alabilirsiniz. (Hakimin izniyle tabii)
Elbette bir örneğini alacaksınız ki savunma yapasınız.
Yalnız dilekçeyle başvuracaksınız.
Sayın hAKİMLİĞİNE
şU ŞU sayılı dosyanın sanığıyım.Savunma yapacağımdan dosyadan örnek almama izin verilmesini saygıyla yüce makamınızdan arz ederim.Tarih imza.
Kaleme gideceksin .Kaleme gitmeden önce hakim dilekçeni havale edecek.Öğleden sonra gidersen yoğunluk az olur.
Eğer hakim yerinde yoksa yandaki diğer hakime havale ettirecen.Dilekçeyi.
Net cevaplara çok teşekkür ederim.
Kardeşimle eve gelen elektrik su faturalarının ödenmesi konusunda 30 saniyeden uzun olmayan bir tartışma yaşadık. Alkollüydüm. Annemi de yanına alarak karakola şikayette bulunmuşlar. Sizi öldüreceğim, katledeceğim dediğim yönünde savcıya da ifade vermişler. Savcı sen böyle dedin mi diye sordu. Ben de yok demedim diyince, git bi daha böyle karşıma çıkma dedi.
Tehdit filan etmiş değilim. Aramızdaki miras sürtüşmesinden dolayı, konuyu bu hale getirdi. Kendisine verdiğim vekaleti geri aldıktan sonra resmen sapıttı. Vekalet konusunu da belgelendirebiliyorum. Karakol da, savılıkta iftiralarıyla yetinmedi, yolda gördüğü arkadaşlarıma da annemle beni dövdü evden attı, savcılık bizi korumaya aldı, ev kiraladı oturtturdu yalanları söylüyor.
İşin kötü tarafı savcıyı bunlara inandırmış. Savcı da 2 kişiye birden "sizi öldüreceğim, sizi katledeceğim" dediğim için 106 nın 1nci cümlesinden, 43 den ve 53 den kamu davası açmış durumda.
Hiç bir şahit yok, eve gelen jandarmalar geldiğinde uykudan kalkıp kapıyı üzerimde iç çamaşırı ile açtım, evden çıkan çıt sesi yok. Hiç bir delil yok. Karım yanımda ve onun da tehdit olmadığına dair ifadesi var.
Yani ortada 2 ifadeye karşı 2 ifade var. Başka hiç bir şey yok.
Bundan ne çıkar? Tecrübelerinize dayanarak yorumlayabilir misiniz?