Memurlukta eğitim hakkı var mı?
Merhaba
Ben bir üniversite hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum. Aynı zamanda Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Mesleğimin avantajı olarak gece mesaisinde çalışıp gündüz okula gidiyorum. Mesai günlerimiz ve saatlerimiz aylık olarak düzenleniyor. Zaman zaman amirlerim tarafından hazırlanan mesai çizelgem okulum ile çakışıyor, derslere ve sınavlara gidemeyebiliyorum ayrıca fazla mesaide çalıştırılıyorum. Mesai saatlerimin ders programıma göre düzenlenmesini ve fazla mesai çalışmamayı talep edebilir miyim?
Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının Eğitim ve Öğrenim Hakkı başlıklı 42. maddesinin ilk fıkrası; "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz" Bu durumda bu geçerli midir?
Cevap: Memurlukta eğitim hakkı var mı?
Eğitim hakkından ziyade şöyle düşünelim ;
günlük mesai çalışma saatleri yerine getirdikten sonra ek çalışma için bir zorunluluk var mı . 657 de bu konu hakkında açıklık yok sadece fazla çalışma için ücret ödeneceği bulunuyor.
siz birim amirinizden ek çalışma saatlerini düzeltmesini isteyin aksi durumda ek çalışmaya katılmak istemediğinizi söyleyin.
Cevap: Memurlukta eğitim hakkı var mı?
Fazla çalışmamayı talep edebilirsiniz. Ama sizin için ders programın talep etmeniz dediğiniz madde açısından bir sorun teşkil etmiyor zannımca.