Karar'ı anlayamadım Y.Kaçağı
Merhaba arkadaşlar 3 ay dan sonra gelmek suçundan mahkeme karşısına çıktım askerde verdiğim savunmanın üstüne ek olarak o zaman geçirdiğim 2 rahatsızlıktan ve bu sebeple doktor raporu alamadığım celp döneminden haberim olmadığımdan kısacası suçu isteyerek işlemediğimden ve bu durumu öğrenir öğrenmez askerlik şubesine gidip işlemlere başlayıp askere alınıp askerliği tamamladığımdan bahsettim.
Hakim dikkatlice dinledi ve hakkımdaki suçları kabul etmiyorum öncelikle beraat aksi halde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorurum tarzından ağzımdan savunmaya birşeyler ekledi ve çıkabilirsin denildi.
Mübaşire e şimdi ne olacak diye sorduğumda kararın kütüğümün bağlı olduğu (dava açılan mahkeme memleketim ama ben sanırım nöbetci mahkemeye çıktım ) mahkmeden geleceğini ve çok önemli bir cezanın gelmemesi ihtimali olduğunu veya beraat edeceğimi söyledi..
Başınızı ağrıttım ama herkes faydalansın diye soruyorum;
Benim kararım belli mi, nöbetci mahkemenin bir etkisi var mı karar da yani kararımı verdiler mi? Sonuç bana nasıl bir zaman diliminde ulaşır ve ne olur?
Teşekkür ederim şimdiden...
Cevap: Karar'ı anlayamadım Y.Kaçağı
Yani anlayamadığım şey madem kağıt memleketimden gelecek sonuç kağıdı ne diye mahkemeye çıktım hakim vermiyor mu kararı yoksa bir yanlış anlama içindemiyim, lütfen bilgi verirseniz sevinirim olası karar ne olabilir sonuç nasıl elime ulaşır?
İlgisi bilgisi olan az da olsa bilgi verirse çok sevinicem :ok
1 haftadır bekliyorum arkadaslar..
1 Allahın kulu yok mu cevap verecek yahu?
Merhaba;
muhtemelen yoklama kaçagı oldugunuzdan dolayı dava açılmış.
Dava sizin nuf. kayıtlı oldugunuz yer askerlik şubesinin bağlı oldugu ceza mahkemesi tarafından yürütülmektedir.
Sizde memleketinizden farklı bir yerde oldugunuzdan dolayı sizin savunmanızın oturdugunuz yer ceza mahkemesi tarafından alınması gerekmiştir.
Bu durumda sizin bilinen şu anki adresinize karar tebliğ edilecektir.Ama siz ivedilikle öğrenmek istiyorsanız ifade verdiğiniz mahkemeye gidin ve işin esasına bakan (memleketiniz) mahkemesinin hangisi old. ve dosya nosunu ögreniniz.Tel ile arayıp sorun.
İyi Çalışmalar.
Teşekkürler cevap için.
Henüz elime bir tebliğ ulaşmadı biraz daha bekliyeyim en iyisi 2 hafta geçti bir 2 hafta daha beklesem iyi olucak. İnş beraat veya az miktar para cezası olur diye umuyorum. Başka bilgisi olanlar paylasırsa sevinirim....