Yıllarca çalıştığım firma iflas etti
Yıllarca çalışıp ticaret yaptığım firma her zamanki gibi çıkardığı ürünler için benimle oturup pazarlık yaptıktan sonra benden aldığı çekleri sonradan duyduğum bir bankaya verip kredi kullanmış,çekleri alan banka çeklerimi aldığına dair bana hiç bir bilgi vermedi,çekleri verdiğim firma anlaşma yapmış olduğumuz ürünleri bize yollayamadı daha sonra benim vermiş olduğum 4 adet 75000 liralık çeklerin ilkini kendi bankasından para yada başka çek vererek alıp bana getirdi yanlız ilk çekim soruluduğunda ben bunu ödeyemediğim için yazıldı,ama iki gün sonra getirdiği çeki kendi çalıştığım bankaya götürdüğümde banka yetkilileri bu çekin bana ilerki günlerde arkası yazıldı diye bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediler,daha sonra vermiş olduğum çeklerin tarihi geldiğinde sırayla hiç bir çeki karşı firma bana getiremedi ve karşı firma tüm çalışmasını bırakıp ortadan kayboldu,ben kalan üç adet 75000 liarak toplamda 225000 liralık çekle karşı firmanın kredi çektiği bankayla başbaşa kaldım,karşı banka haklı olarak bana dava açtı,ben ürünlerimin gelmediğini resmi evraklar ile kanıtlayabilirim ve daha öncede çalıştığım ve ödediğim çekler için aldığım faturaları detaylı olarak gerekli mercilere iletebilirim,kaçan kişi başka bankalardan da kredi kullanmış,ama diğer bankalarda çektiği krediler karşılığında yeterince ipotek vermiş sadece benim çeklerimi verdiği bankaya ipotek vermemiş,diğer bankalar ipoteklerini satışa sunarak paralarını az yada çok almış bulunuyorlar,banka ile ilk davamız 15 şubat 2010 da,benim bu parayı ödeyecek durumum yok,çekler şirketime ait şirket yetkilisi benim ben ve ortağımın şirkete şahsi borcumuz yok şirket şu aşamada herhangi bir mal varlığa sahip değil,yetkili olarak atmış olduğum imzamın bir sıkıntı çıkaracağını biliyorum,benim bu davayı kazanma şansım varmı alamadığım bir ürün karşılığında verdiğim çeklerin elbetteki acısını üçüncü şahıs olan bankanın çekmesi tabiki uygun değil,bu konuda gerekli yolu bana gösterirseniz sevinirim.
saygılarımla veysi
Cevap: Yıllarca çalıştığım firma iflas etti
Banka iyiniyetli üçüncü kişi konumundadır.Siz alacağınızı o çeki bankaya verenden talep edeceksiniz.Menfi tespit davası yoluyla.Fakat bankaya karşı çek miktarından sorumlusunuz.
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Banka iyiniyetli üçüncü kişi konumundadır.Siz alacağınızı o çeki bankaya verenden talep edeceksiniz.Menfi tespit davası yoluyla.Fakat bankaya karşı çek miktarından sorumlusunuz.
Çekimi bankaya veren ve kredi çeken şahsın,bende bir adet çeki mevcut ve cezai işlem için gereken davayı açtık, tutuklama çıkmasına rağmen sonuç alamadık,ben bu şahsın kredi çektiği bankaya mahkeme huzurunda şahsın kendi çekini verip kalan parayı da ben tamamlarsam çeklerimi almamı mahkeme uygun bulurmu.yani krediyi çeken şahsın kendi çekini bankaya verip kendi çekimizi alıp eksi bakiyeyide biz tamalarsak sonuç alabilirmiyiz...
Alıntı:
veysi ATEŞSÖNMEZ rumuzlu üyeden alıntı
Çekimi bankaya veren ve kredi çeken şahsın,bende bir adet çeki mevcut ve cezai işlem için gereken davayı açtık, tutuklama çıkmasına rağmen sonuç alamadık,ben bu şahsın kredi çektiği bankaya mahkeme huzurunda şahsın kendi çekini verip kalan parayı da ben tamamlarsam çeklerimi almamı mahkeme uygun bulurmu.yani krediyi çeken şahsın kendi çekini bankaya verip kendi çekimizi alıp eksi bakiyeyide biz tamalarsak sonuç alabilirmiyiz...
bu konu da bir bilgi verebilirmisiniz...
Yıllardır süren davayı kazandım, temlik konusunda banka yasal olmayan bir işlem yaptığı için karşılıksız çek kesmekten dolayı ceza almayacağım bildirildi. ardından da yeni yasa çıktı.
selamlar...