Kara Listeden hiç mi çıkamayacağız?
1999-2002 Haziran arasında BP Gaz Bayiliği yaptım.1999 dan 2000 yılı ortalarında otomatik ödemeye geçmeden çek kullandığım dönemlerde BP Gaz'a verdiğim çeklerden bir kısmının arkası yazıldı ve ben bu çekleri bir kaç gün gecikmeli olarak ödedim.2002 yılındada bayiliği devrettim.Sizin de bildiğiniz gibi borcunu ödemeyen bir bayi devir işlemi yapamaz..2002 yılında Akbank kredi kartı borcumu yasal sürenin dolmasından bir kaç gün sonra ödedim ve kartım iptal edildi.Ancak burada o zamanki şube müdürü tarafından uyarılmam gerekiyordu diye düşünüyorum.Şöyleki işyerimde beni ziyarete gelen müdüre en geç bir hafta içinde borcumun tamamını ödeyeceğimi söyledim ve tam 5 gün sonra borcumu ödedim.Ama iş işten geçti tabii..Müdür bana zaman olmadığını söylese o kart iptal edilmeyecekti.Sonuçta bir sebepten kara listeye girdim.Ancak hiç bir zaman borcum temerrüde düşmedi,protesto edilmedim ve hakkımda icrai takibat yapılmadı.Bir kaç gün gecikmeli de olsa tüm borçlarımı ödedim.Diğer bir bankanın kredi kartını ise hala kullanıyorum ve ödemelerimi çoğunlukla borcun tamamını kapatarak yapıyorum.Devletin çıkardığı aftan sonra kara listeden çıkıp çıkmadığımı denemek için muhtelif zamanlarda değişik bankalara kredi kartı başvurusu yaptım ama hiç biri kabul edilmedi.Bu da demektir ki ben hala kara listede yer alıyorum.Bunun haksızlık,adaletsizlik ve insan haklarına aykırılık olduğunu düşünüyorum ama ne yazak ki yapabileceğim hiç bir şey de yok ya da ben ne yapacağımı bilmiyorum..Bu konu hakkında ne yapmam gerekiyor?Hayatım boyunca bu konuda sabıkalı olarak mı kalacağım?Sabıka kayıtları bile bir müddet sonra silindiği halde bu yafta ömür boyu boynumuzda asılı mı kalacak?Yardımlarınız hakkında şimdiden çok teşekkür ederim..