15/12/2009 da bir oto kiralama şirketinden bir günlüğüne -duruşmaya yetişmek için- ilk defa bir araç kiraladım. Giderken bir yerde mola verdim ve moladan sonra yola devam edecektim. Kontağı taktım çevirmedi, direksiyon kilitlendi, firen şişti. İlk defa karşılaştım bu durumla. Sonra el firenini indirdim. Araç geriye doğru gelmeye başladı firene basıyorum direksiyonu çeviriyorum olmuyor. panikledim... Arkada duran kamyonun ön kısmına çarptım, kamyonda hasar olmadı. Bendeki araçın bagaj kapağı içine çöktü, fren lambası (spot) kırıldı. v.s. araçtan indim birkaç kişi geldi, tutanak tutacaktım aracın sahibi olmadığı için diğerleri kabul etmedi. sen git dediler, oradan ayrıldım. İşlerim bitince, ertesi gün aracı teslim ettim ve durumu anlattım... bir gün sonra gel konuşalım dediler... seneti almadım... araç hasar tespitini araç şirketindeki şahıs yaptı... (ikinci el bagaj kapağı için) 1620 tl masraf çıkardı. bugün ise, o kapağın uygun olmadığını yenisini alacağını söyledi.. masraf epey artacak... ödeme imkanım hiç yok... 3 taksit yaparım ödersin dedi, zor dedim. ilk taksiti getirmezsen avukata vereceğini söyledi.
Bu durumda bu parayı ödemek zorunda mıyım? olsa ödeyeceğim ama yok... avukata verse mal beyanında bulunsam herhangi bi sorun çıkar mı?
Çünkü araçın fiyatı zaten 12000tl, bi bagaj kapağı bu kadar tutmaz ki, kendi kafasına göre hesap çıkarttı.. bu konuda bilgim olmadığını da söyleyince sanırım beni cahil gördü (evet öyleyim). haksız yere bu parayı almaya mı çalışıyor diye düşünmeye başladım...
Bilgisi olanlar foruma yazarlarsa sevinirim...
Teşekkür ederim...