Leasing ile alınan araçları iade edememk
Leasingle almış olduğum tırların ( çekici ve dorse ) bir kaçını iade edemedim. Bir çekici ve bir dorsem Bulgaristan gümrüğünde içinde müşteri firmanın beyan dışı malı çıkması nedeniyle bağlandı ve iflasım nedeni ile bu aracımı hukuki yollarla geri alamadım. Finansal gücüm yetmedi. Bunu leasing firmasının avukatlarına bildirdim, benden feragat imzalamamı istediler, imzaladım. Ayrıca başka bir leasing firmasından almış olduğum 3 adet dorsemi de şöförlerimden birisi yine bana ait bir çekici ile park etmiş halde bıraktığımız Tır parklarından bilgim dışı almış ve kaçırmış. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulundum. Şu anda her iki leasing firması da beni dava etmiş durumda. Ancak iki olayda da kasti bir hareketim yok. Bulgaristan'da bağlı aracımın yerini avukatlarına bildirdim. Diğer dosyada ise araçların benden de çalındığını leasingin avukatlarına bildirdim. Ayrıca şikayet dilekçemi de ilgili avukatlara verdim. Bu davalardan bana hapis cezası çıkabilir mi ? Herhangi bir kasıt unsuru olmamasına karşın ceza alabilir miyim? Tşkler.
Cevap: Leasing ile alınan araçları iade edememk
Davadaki durumunuz iddialarınızı ispat etmenize bağlıdır...
Cevap: Leasing ile alınan araçları iade edememk
Çok tştk ederim Sn. Oğuz. Bulgaristan'da bağlanmış olan aracımız halen aynı yerde bağlı. Alamadık. Şöförümün çalmış olduğu araçlar için de zaten şikayette bulundum ve dilekçemi dava dosyasına ekledim. Bunlar acaba ispat için yeterli midir? Ya da daha fazla ne yapabilirim ? Tşkler.