Cevap: Su ve Elektrik borçaları
Abone sizin üstünüze mi?Yoksa bir başkasının mı?
Su Dedemin üzerinde ve elektrik başkasının.
Bu kurumların yönetmelikleri gereği ödememe durumunda belli zaman sonra suyu,elektriği kapatmaları gerekir.Kapatmadılarsa vatandaşı bundan sorumlu tutmamak lazım.
Başkası kiracı ise onun borçlarından sorumlu değilsiniz.O nu bulup ondan tahsil edecekler.
Deden yönünden yukardaki genel bilgi geçerlidir.Kullanmayan neden sorumlu olsun?Ödemediği halde suyu uzun zaman kesmemeiş ilgili idare?
Katılıyorum fakat biliyorsunuz Türkiye işte. Ben Almanya'da büyüdüm orada kolay kolay böyle birşey başınıza gelemez. Fakat burada , ve hiç biryerde şikayette bulunamiyorsunuz.
Dava açacaksınız.Başka yolu yok ,ya kabulleneceksiniz yada mücadele edeceksiniz.Onlar da biliyor.Avukat tutacak masraf yapacak.100 kişiden ancak 3-5 i dava açar.
Ha kazanırmısınız o da BİLİNMEZ.
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Bu kurumların yönetmelikleri gereği ödememe durumunda belli zaman sonra suyu,elektriği kapatmaları gerekir.Kapatmadılarsa vatandaşı bundan sorumlu tutmamak lazım.
Bunların yönetmelikleri nereden buluruz?Her belediyenin kendine ait ayrı bir yönetmeligimi vardır.Bu yönetmelikler geneldir derseniz,kendimizi savunabilmemiz için bu yönetmelikleri bulabilecegimiz link verirmisiniz.Tek ve su çalışanları,kiracıdan menfat karşılıgı veya kiracı ilgili kuruluştan adam bulursa 12 ay dahi kesme işlemini yapmıyorlar.
idare ise aboneyi bulamasada,borcu yeni kullanacak olandan almak için kolaylık göstermeyerek,kesilmiş su veya elektirigi baglama konusunda hertür zorlugu önünüze sürüyorlar.