yeni çek yasası çıktı. benım öğrenmek istediğim karşılıklı anlaşma olmazsa,kendimiz savcılığa gidip ödeme palanı yapabilirmiyiz?
Printable View
yeni çek yasası çıktı. benım öğrenmek istediğim karşılıklı anlaşma olmazsa,kendimiz savcılığa gidip ödeme palanı yapabilirmiyiz?
karşılıklı anlaşma olmaması durumunda savcılığa ödeme taahhütünde bulunabiliyorsunuz.en fazla 2 yıllık bir süre içerisinde borçun tüm ferileri birlikte ödenmesi gerekmektedir.İlk yıl için yapılacak ödeme miktarı borcun tamamının 1/3den az olamaz.
cevap verdiğiniz için teşekkürler. bir şey daha sormak istiyorum.benim davam sonuçlandı.adli para cezası çıktı. fakat ben zamanında itirazımı edemediğim için dosyam şuanda infaza gitti. yani ben daha mahkum olmadım. ama bu ayın sonuna kadar cezam kesinleşir.öğrenmek istediğim bende bu yasadan yararlanabiliyor muyum?yoksa sadece hapiste olanlar mı yararlanıyor?elimde çek bedelinin 3/2 karşılayacak miktarda para var. fakat karşı taraf anlaşmaya hala yanaşmıyor.paranın hepsini istiyor.bende savcılığa gidip karşı taraf olmadan sözleşme yapabilirmiyim?
keşide yapabiliyormuyuz
olabilir ama sonunda cek
yeni çek yasasına göre sözleşme yapan varmı? 15binliraya ne kdr faiz işler.bilginiz varsa yazarmısınz lütfen