Memur kadrosu gelen birisi yardımcı hizmetlerde çalıstırılabilir mi?
Ben 8 yıldır adliyede gecici görevle çalışmakta idim.Yaklaşık 6 ay önce Bakanlık tarafından istenildiği takdirde Adliyenin kadrosuna geçebiliceğimiz yolunda bir karar geldi.Bizde 4 kişi Memur olarak geçmek istediğimizi belirttik ve cevap olumlu geldi .Tüm arkadaslarım memur olarak masa basında görevlerinin basındalar. Benden idare işleri müdürü sözlü olarak dış zimmet dediğimiz evrak götürme görevi verdi.Bende bunu yapamayacağımı belirttim.Bana cevap olarak biz sizleri bunun için aldık yapacaksın yoksa tayin gidersin dedi.Bende diger arkadaslar gibineden bende bir görev verilmiyor dememe rağmen yapacaksın dedi.İstersen Başsavcıile görüş dedi.Bende tamam dedim gittim görüşmeye daha durumu tam anlatmadan Başsavcım bana bağırarak yapacaksın sizi biz bunlar için aldık diyerek odasından kovdu.Başsavcımın olayları tam bilmediği ve sadece müdür beyin lifadesi sonrasında bu kelimeyi kullandığını düsünüyorum.Bende idare işlere hitaben bir dilekçe yazdım ve 657 devlet memurluğunun 45 maddesine göre bunu yaptıramayacağını belirttim.Halen suanda görev beklemedeğim.Ama beklediğim sürece Moral bozmak ve psikolojik olarak beni yıpratmak için birçok yasaklamalar getiriyor bana karsı.Geçen hafta komisyon kararı ile eski gecici görevle çalıştıkları görevlerinin aynen devamına diye bir karar çıkmış.Benim ve diger arkadasların adına.İmzaladık ve ben bir nüsha istedim.aldım.bir avukata görüsmek için.Ayrıca 2 adetde fotokopi çektim.Avukat kesinlikle yaptıramayacaklarını eski görevinde gerçek görevli geldiğine göre sana memur kadrosunda bir görev yeri göstermeleri gerktiğini söyledi.Avukatla konusurken idare islerinden telefon geldi.Bana verdikleri evrağı geri istiyorlardı.Nededini sorduğumda ise daha komisyon baskanının imzalamadığını söylediler.Bende götürdüm verdim.Önemli değil ddim ben fotokopisini aldım ve avukata verdim.Gerekli cevabıyazacak dedim ve çıktm odadan.Belirli bir ara gittikten sonra arkamdan bağırarak benden fotokopileri istediler bende veremem dedim.Bana imzalatarak aldığınız dilekçeyineden vereyim dedim.Biz imzaladığınız kağıdı yırtık dedi.Bende ben yinede veremem dedim.Busefer madem imzalar tamamlandıktan sonra sana tebliğ yapacağız o zaman cevapyazarsınız dediler.Su andan bir haftadan fazla zaman oldu hala bir görev yerimde belirtilmedi ve yeni bir kararda çıkmadı.Ne yapmam gerek.Yardımcı hizmetler sınıfının yapması gerken bir hizmeti yapmalımıyım yoksa diger arkadaslar ğibibir görev yeride bana verelene kadar beklemeliyim.Avukat tarafından yazılan eğer doğru ise imzaladığımız karar örneğine göre yazdığgımız komisyona hitaben dilekçemi vermelimiyim.Dilekçemde kadromundurumuna uygun bir görevde görevlendirilmesi kararda çalısma yerimin net ve açık belirtilmediği bunun açık belirtilmesi gerektiğine benzer konu yazıldı.Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: memur kadrosu gelen birisi yardımcı hizmetlerde çalıstırılabilirmi
bu konuda bilgi verirseniz sevinirim