Serbest çalışan Sözleşmesi hakkında
Merhabalar,
Sistem Destek Uzmanıyım, firmalara dışarıdan destek vererek kendi adıma sebest çalışıyorum. Sözleşmeler konusunda bilginizden yararlanmak istiyorum.
> Haklarımı ve haklarını korumak adına müşterilerimle işin özellikleri, ödemesi, yaptırımları hakkında sözleşme yapabilir miyim_?
> Bu konuda örnek teşkil edecek sözleşme örneği var mı_?
> Müşterimin muhasebesi açısından gider pusulası kullanması beni herhangi bir vergiye tabi eder mi?
Cevap: Serbest çalışan Sözleşmesi hakkında
Normal bir işyeri açarsanız bütün bu haklarınızı koruyabilirsiniz. İşinizin hacmi buna yetiyorsa bir şahıs işletmesi açınız.
Merhaba,
Cvp yazdığınız için tşk ederim. Firma yada şirket açmak için uygun değilim. Belirttiğim konularda yardımcı olabilir misiniz_?
Cevap 1 Evet sözleşme yapabilirsiniz. Sözleşme yapmak için vergi mükellefi olmak gerekmez. Sözleşmeler tarafların kanunu niteliğindedir. Altında imzası olanları bağlar.
Cevap 2 Bilgisayarcı olduğuna göre GOOGLE da arayabilirisin. Sözleşme hürriyeti denen bir kavram var. İçerikleri birbirinden farklı bir sürü örnek içinden sizin işinize en yakın olanı seçip kendinize göre düzenleyiniz.
Cevap 3 Gider pusulası sizin için bir sorun yaratmaz. Aynı takvim yılı içerisinde çok fazla olduğu tespit edilirse vergi mükellefiyetinizi niye açmadığınız size sorulabilir. O zaman faaliyetinizin çok yüksek tutarlarda olmadığını beyan edersiniz.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Cevap 1 Evet sözleşme yapabilirsiniz. Sözleşme yapmak için vergi mükellefi olmak gerekmez. Sözleşmeler tarafların kanunu niteliğindedir. Altında imzası olanları bağlar.
Cevap 2 Bilgisayarcı olduğuna göre GOOGLE da arayabilirisin. Sözleşme hürriyeti denen bir kavram var. İçerikleri birbirinden farklı bir sürü örnek içinden sizin işinize en yakın olanı seçip kendinize göre düzenleyiniz.
Cevap 3 Gider pusulası sizin için bir sorun yaratmaz. Aynı takvim yılı içerisinde çok fazla olduğu tespit edilirse vergi mükellefiyetinizi niye açmadığınız size sorulabilir. O zaman faaliyetinizin çok yüksek tutarlarda olmadığını beyan edersiniz.
böyle bir iş kolunda bir takvim yılı içerisinde yüksek kabul edilecek tutar nedir acaba?