Kimsenin Başına Gelmesin!!!
Selamlar.Bir konu hakkında sizin engin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.
Geçen sene Kasım ayında çevre yolunda motosikletimle çevre yolunda ilerlerken( orta şeritten )
yaya geçidinden birinin geçtiğini gördüm ve yavaşladım.Şahıs tam geçerken sol şeritten bir araç süratle gelip şahısa vurdu. Ben hemen motosikletimi kaldırıma çektim ve 112 yi aradım. Arkamda arkadaşım da oturuyordu. Daha sonra etraftan insanlar gelince (tanıdıkları) benlik bir olay yok diye bindim motosikletime ve gittim. 5 ay sonra (ölen şahıs akrabamın tanıdığıymıs) bana telefon ettiler kendisi ölen kişinin kardeşiymiş. Suçu senin üstüne atıyorlar motosiklette sen vurmussun adama sonra arabanın üstüne düşmüş araba öyle vurmuş dediler. Aksini ifade ettim ve mahkemeye katıldım. Arkamda oturan arkadasımda geldi. ifademizi verdik. Daha sonra keşif yapıldı. Bilirkişi kararını açıkladı. Motosikletin hiçbir alakası yoktur diye. Adli tıp raporuna göre de kimin vurdugu belirsiz. Ben de izah ettim mahkemede motosiklette adama vursam ben de veya arkamdaki arkadasım da veya motosikletimde bir şey olurdu dedim. Vuran şahıs şahit tutmuş (yalancı şahit kendi arkadaşları heralde) Hakim en son mahkemede bilirkişi raporunu okudu ve kabul ediyormusunuz dedi vuran şahsa. Kabul etmiyorum dedi. Mahkeme ertelendi. Ölen kişinin avukatı bana teşekkür etti bundan soransı bize ait dedi.
2 3 gün önce telefon geldi (ölen kişinin kardeşi aradı) ve mahkemenin beni suçlu ilan ettiğini söyledi. Ama biz senden davacı olmadık dedi. Savcıdan sana tebligat gelecek dedi.
Şimdi benim bu durumda ne yapmam gerekiyor sizce ceza alır mıyım veya para cezası ödermiyim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Kimsenin Başına Gelmesin!!!
Bulunduğun ilde bir avukat yardımı al.Olay sana yıkılabilir.
Cevap: Kimsenin Başına Gelmesin!!!
tekrar selamlar.Bugün adliyeye gittim ve dava hakkında kararı okudum. Ölen şahıs 1. dereceden suçlu görülmüş, bana 2. dereceden suç vermişler ve vuran şahsa beraat vermişler.Cumhuriyet Savcılıgından bana tebligat yollanmasına karar verilmiş. Şimdi avukat tutucam ama bir sorum olacak.Bilirkişi raporu net olarak benim alakam olmadıgını tespit ettiği halde bu karar alınabilir mi ve tebligatla Savcılıga gittiğimde tutuklanırmıyım???