-
Temyiz
benim icralık bir davam vardı. ben önce ilamsız takibe itiraz ettim sonra karar aleyhime sonuçlandı daha sonta kararı temyiz ettim . ama şu an bense keinti yapılmaya başlandı yargıty kararı açıklanmadan kesinti yapılabilinirmi ve ayrıca yargıtay olehime karar verirse kesintiler ne olcak ivedi cevap alabilirmiyim?
-
Aynı konuyu neden birçok forumda açıyorsunuz? Önce site kurallarımzı okuyunuz....
İtiraz ettiğiniz için duran icra takibi üzerine aleyhinizde itirazın iptali veya kaldırılması için alacaklı tarafından dava açılmış ve bu dava aleyhinize sonuçlanmış olduğu için, icra takibi kaldığı yerden devam etmektedir. Bu nedenle de icra dairesinin yazdığı talimata istinaden maaşınızdan kesinti yapılmaktadır.
Kararı temyiz etmiş olmanız takibin durması için yeterli değildir. Bunun için icra dairesine teminat yatırarak Yargıtaydan tehiri icra kararı almanız gerekirdi.
Yargıtay aleyhinize verilen kararı bozarsa, icra takibi yeniden olduğu yerde duracaktır. Bundan sonra mahkeme yargıtayın bozma kararına uyar ve sizin bu takip nedeniyle borçlu olmadığınıza karar verir ve bu karar da Yargıtaydan geçerek kesinleşirse, aleyhinize açılan icra dosyasından talepte bulunarak ödediğinizmiktarı alacaklınızdan geri tahsil edebilirsiniz.
-
Av.Ragıp Atay
mümkün olan en kısa sürede.kanun böyle.
AMa mümkün olan nedir? Burada anlaşmazlık var tabi. Bazı dosyalar 2 senede falan geliyor.
diğer başlık silinmiştir