Yurt Dışında Masterın Avantajları
Merhaba,
Şuan okuduğum üniversitenin 4 yıllık lisans eğitiminden sonra 2 yıl İsviçre'de yüksek lisans bursu verdiğini öğrendim. Sorum şu,
İsviçre'de (veya Avrupa'da herhangi bir ülkede) master yapmanın ulusal ve milletler arası alanda bana sağlayacağı avantajlar neler olacak ?
Cevap: Yurt Dışında Masterın Avantajları
Sayın Bahadırhan Tabak; Burs alabiliyorsanız en azından mukayeseli hukuk hakkında bilgi sahibi olmak ve İsviçre'deki doktrini sıcağı sıcağına takip edebilmek için İsviçre'de master yapmanın büyük faydası olacağını düşünüyorum.
Bunun dışında yurtdışında yüksek lisans yapmanın ayrıca şu yararları vardır demek doğru değildir. Yurtdışında MBA yaptıktan sonra bunu değerlendirmek tamamen size bağlı bir olgudur.
Ayrıca yüksek lisans yapacağınız bilim dalı da önemlidir. Sadece uluslararası hukuk dalında (Örnek: Avrupa birliği hukuku) master yapacaksanız bunun ileride bu dalda büyük yararları olacağı da ortadadır.
Saygılar.
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
... uluslararası hukuk dalında (Örnek: Avrupa birliği hukuku) master yapacaksanız bunun ileride bu dalda büyük yararları olacağı da ortadadır.
Saygılar.
Aslında tam olarak buranın biraz daha açılmasına ihtiyacım var. İleride bana sağlayacağı yararlar nelerdir. Bu yararların iş imkanına yansıması nasıl olacaktır ?
Paraya "para" demezsiniz, duymak istediğiniz buysa. :)
"Nasıl?" derseniz, dünya giderek globalleşiyor, uluslararası ticaret, siyaset ve insan dolaşımı yeni boyutlar kazanıyor, gelecek bu ilerlemeyi ve değişimi yakalayan hukukçuların olacaktır.
Avrupa birliğine fiilen girermiyiz girmezmiyiz bilmiyorum ama hukukuna bulaştığımız kesin en azından.
Çok açık ve net bir cevap oldU Engin Bey :) Peki bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir ? Yani dil öğrenmenin ve yurt dışında master yapmanın haricinde kişi bu konularda kendisini nasıl geliştirir ?