Nüfusta baba adı değişikliği nasıl yapılabilir
Şu an asker olan kardeşimin henüz 18 inden gun almamış olan bir kızla tam olmayan bir birliktelik (bekarret bozulmamış sperm bulaşığından hamile kalmış) sonucu doğan çocuğa kız tarafı nufusta baba ismini rastgele bir isim yazdırmak koşulu ile annenin nufusuna kaydettirmiş. Yaptırdığımız DNA testinde kardeşimin babalığı kesinleşmiş olduğundan çocuğu biz aldık fakat baba ismi farklı bu ismi nasıl değiştirip çocuğu babasının nufusuna kaydettirebiliriz? Kız doğum da 18 inden gun almıştı, kıztarafının şikayeti söz konusu değil, bebek şu anda 2 aylık. TEŞEKKÜRLER
Cevap: Nüfusta baba adı değişikliği nasıl yapılabilir
Kayıt düzeltme davası açılabilir.
bayan 18 yaşından gün aldığına göre ve ailesinin bir şikayeti yok diyorsunuz eğer bu belirttiğiniz durum evlilik için geçerli olabiliyorsa bayanın ailesinin izni ile evlilik gerçekleştirilebilir..eğer evlilik söz konusu olmayacaksa babanın çocuğu tanıması ile durumun düzeltilebileceğini düşünüyorum..yanlış ifade ettiğim biryer varsa ileriki meslektaşlarımdan düzeltmelerini rica ederim..=)
Merhabalar.Yanlış yerde yazıyorsam özür dilerim.Benim de sıkıntım benzer konuyla ilgili fakat aynı değil.Şöyle ki; annem, tapu da baba ismi tashihi için dava açtı.Tapudaki ismin nüfus kayıtlarına göre tashihini istedi.Hakim; zaten tashihi istenen kişi öz babanızmış ben tetkik ettirdim.Esas düzeltme nüfus kaydınızda yapılacak savcılığı haberdar edeceğiz ve gerçek babanızın nüfusuna geçirileceksiniz demiş ve duruşmayı ertelemiş.Annem hakime ifadesinde amcası tarafından kendi nüfusuna kaydettirildiğini kabul etmiş.Savcılık da annemi ifadeye çağırdı.Annem rahatsız olduğundan babamdan tanık sıfatıyla ifade aldı.Şimdi de anneme savcılık tarafından nüfus davası açılmış.Annem ise mirasçılık açısından amcası ve yengesi üzerinde kalmak istiyor.Amca ve yenge vefat etmişti.Bu durumda ne yapmalıyız?
Babam vefat etti 5 yıl önce ve şimdi annemin yeni evlendiği eşini baba adım olarak onu göstermek istiyorum. Benden neler istenilebilir ve nasıl nereye başvurmalıyım?
Annenizin yeni eşi sizi evlat edinebilir bunun için aile mahkemesinde dava açabilir avukat yardımı alsanız iyi olur.