Kapıdan Satışta İade Bildirimi ile ilgili
Merhaba,
Dün kapıma gelen satıcıdan halı yıkama makinası hediye etmesi karşılığında 140TL'ye çaydanlık almış bulundum.Hediye olan halı yıkama makinasının elime geçmesi için çaydanlığın ilk taksitini ödemem gerekiyormuş.Satıcıyı arayıp cayma hakkımı kullanıp iade etmek istediğimi söylediğimde satıcı, hediye karşılığı alınan ürünlerin iadesinin mümkün olmadığını söyledi.Buna itiraz etmemin üstüne yasal haklarımı kullanabileceğimi "pişkin" bir şekilde söyledi.
Dünden bu yana araştırma içerisindeyim.Sonuç oalrak şöyle bir karar aldım:Satıcıyla sözlü diyaloğa girmeden noter tasdikli iade ihbarnamesi çıkarttıp bunu satıcıya yollamak.Bunu yaptığım takdirde satıcının benden bir hak talep etmesi mümün müdür? Noterden alacağım iade ihbarnamesini satıcıya yollama şeklim nasıl olmalı?Örneğin satıcı , bana böyle bir uyarı ulaşmadı derse yine hak talep edebilir mi?
Yaptığım sözleşmeyi ekte sunuyorum.Sözleşme harici senet vs başka bir şeye imza atmadım.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
SÖZLEŞME:
http://img13.imageshack.us/img13/4456/tara0001dt.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/9950/tara0002qf.jpg
Cevap: Kapıdan Satışta İade Bildirimi ile ilgili
Cayma hakkını kullanın ve sözleşmedeki adrese noterden cayma ihbarnamesi gönderiniz.Ayrıca değere göre Tüketici Hakem Heyetine şikayet ve ayrıca en önemlisi idari yaptırım için Sanayi ve Ticaret il MÜDÜRLÜĞÜNE müracaat ediniz.Kapıdan satış sözleşmesinde eğer kanuni unsurlar yoksa idari yaptırım uygulanır.
Alıntı:
stafst rumuzlu üyeden alıntı
Cayma hakkını kullanın ve sözleşmedeki adrese noterden cayma ihbarnamesi gönderiniz.Ayrıca değere göre Tüketici Hakem Heyetine şikayet ve ayrıca en önemlisi idari yaptırım için Sanayi ve Ticaret il MÜDÜRLÜĞÜNE müracaat ediniz.Kapıdan satış sözleşmesinde eğer kanuni unsurlar yoksa idari yaptırım uygulanır.
Ekte de sunduğum sözleşmede madde madde kanuni unsurlara yer verilmiş.Bunun için sanırım idari yaptırımda bulunma şansım yok.Fakat bu kanuni unsurlara satıcı uymuyor.Asıl mesele de burdan çıkıyor.
Ben noterden ihbar yolladıktan sonra üstümde bir yükümlülük kalmıyor ve satıcı kapıma gelip taksit tutarını istediğinde vermeme hakkım oluyor.Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
Teşekkürler
Rıza Özyol
Değerli hukukçularımız yardımınıza ihtiyacım var.
Noterden Cayma ihbarnamesi için 60TL istiyorlar.Hakkımı daha makul fiyata arayabileceğim bir öneriniz var mı?Ürün cumartesi günü alındı ve 7 gün içinde resmi bir şekildke cayma hakkımı kullanmam lazım.