Boşanma davası açılınca,alacaklı eşe borcun ödenmemesi
Bir süre önce eşimin ve ailesinin ricasıyla benim kredi kartım kullanılarak eşimin kardeşine taksitle bilgisayar alındı.(kendi limiti yeterli olmadığı için benden rica etmişlerdi.) kardeşi taksitlerini bana düzenli olarak ödüyordu taa ki eşimle aramızda bir anlaşmazlık başgösterip bana boşanma davası açana kadar.Dava açılıp eşim evden ayrıldıktan sonraki taksitleri ödemediler ve kalan miktar üzerime kaldı,ben ödemeye devam etmekteyim .Bu hususta hakkımı alabilmek-ispatlayabilmek için yapabileceğim birşey varmı?davamızın seyrinde bunu gündeme getirmekle bir sonuç elde edebilirmiyim?
Cevap: Boşanma davası açılınca,alacaklı eşe borcun ödenmemesi
Alıntı:
yağmur1977 rumuzlu üyeden alıntı
Bir süre önce eşimin ve ailesinin ricasıyla benim kredi kartım kullanılarak eşimin kardeşine taksitle bilgisayar alındı.(kendi limiti yeterli olmadığı için benden rica etmişlerdi.) kardeşi taksitlerini bana düzenli olarak ödüyordu taa ki eşimle aramızda bir anlaşmazlık başgösterip bana boşanma davası açana kadar.Dava açılıp eşim evden ayrıldıktan sonraki taksitleri ödemediler ve kalan miktar üzerime kaldı,ben ödemeye devam etmekteyim .Bu hususta hakkımı alabilmek-ispatlayabilmek için yapabileceğim birşey varmı?davamızın seyrinde bunu gündeme getirmekle bir sonuç elde edebilirmiyim?
Maalesef yapılacak bir şey yok. Zira kredi kartı sizin adınıza ve bu kartla ödeme yapmışsınız. Yani bir nevi bağışlama mukabili olmuş kayınbiraderinizin bilgisayarı için ödemeleriniz..
Ödemeler ve kalan taksitler için kayınbirader aleyhine ilamsız icra takibi yapılsa nasıl olur Bora bey?
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Ödemeler ve kalan taksitler için kayınbirader aleyhine ilamsız icra takibi yapılsa nasıl olur Bora bey?
Tabi ki iyi olur da muhtemelen kayınbirader bu ödeme emrine itiraz edecektir.
Ancak alacaklının yapacağı şey konuşmaların ekstresini ilgili gsm operatöründen çıkarıtıp kayınbirader ile görüşme yaptığı kişilerin illiyet bağını ispatlamak. Tabi bu biraz zor olacak kanımca...
bence de iddianızı ispatlayabileceğinizi düşünüyorsanız ilamsız icra takibi veya alacak davası açılabilir..
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Tabi ki iyi olur da muhtemelen kayınbirader bu ödeme emrine itiraz edecektir.
Ancak alacaklının yapacağı şey konuşmaların ekstresini ilgili gsm operatöründen çıkarıtıp kayınbirader ile görüşme yaptığı kişilerin illiyet bağını ispatlamak. Tabi bu biraz zor olacak kanımca...
Bunu tam anlayamadım.Yani bilgisayarın alındığı gün annesi bana telefon açarak teşekkür etmiş allah razı olsun demişti.Ben bu konuşmanın içeriğini telekomdan çıkarttırabilirsem hakkımı ispatlayabilirmiyim? Bahsettiğiniz durum böyle birşey mi? Bir de konuşmaların içeriğini değil de sadece numaraları veriyorlar diye biliyorum.
Ayrıca eşimin boşanma davası açmasıyla borç ödenmeyip mağdur duruma düştüğüm için konuyu buraya açmak zorunda kaldım özür dilerim. bir de ben bilgisayarın satın alındığı yerden fatura örneğini çıkarttırıp kayınbiraderdeki bilgisayarla marka,model,seri no vs.karşılaştırılması talebinde bulunarak doğru söylediğimi ispatlayabilirmiyim? İlk program yüklenmeleri de aynı gün satıcı bayiide yapılmıştı.Bunları ispatlarsam delil niteliğinde olabilirmi?
aldığınız bilgisayarın o vatandaşta olduğu değil , bilgisayarı hediye etmediğinizin delili lazım