SSK 39 kişi yerine 7 kişiye icra bildirimi yapabilir mi?
39 kişilik konut koperatifinde yapım aşamasındayken inşaata iş kazası geçiren işçinin ssk tedavi masraflarından doğan alacağını temin etmek için, SSK kurumu tüm üyler yerine sadece tesadüfen seçtiği 7 kişiyi mahkemeye verdi. Mahkeme sonucu biz borçlu olduk ve bize icra takibi başladı. Yargıtaya kadar itiraz ettik fakat buna rağmen itirazımız uygun görülmedi. 39 kişi yerine 7 kişiye çıkartılan borç bugün itibariyle 80000 tl dir.
1-) Bu borcu biz yedi kişi ödedikten sonra diğer üyelerden alacağımızı tahsil edebilirmiyiz?
2-) Bu borcu 7 kişi hepsi ödeyemiyor, bu durumda 1/7 oranındaki sadece bana düşen payı ssk (mahkeme) ödememi kabul edermi.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımızla...
Cevap: SSK 39 kişi yerine 7 kişiye icra bildirimi yapabilir mi?
Bu konuyla ilgili arkadaşımızın bilgiye ihtiyacı var, ilginiz için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla...
Alıntı:
belloman rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuyla ilgili arkadaşımızın bilgiye ihtiyacı var, ilginiz için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla...
Paranın tamamının ödenmesi gerkir. Yani bir kişi 1/7 ödeyemez. İkincisine gelince bu 7 kişi yönetim sorumluluğu taşıyan kişilerdir veya kurucu ortaklardır. O yüzden diğer üyelerden bu para istenemez. Siz ödemeyi yaparsanız sadece ödeme yapmayan diğer 6 kişiden paylarına düşeni ödemesi için dava açabilirsiniz..
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Bu 7 kişi yönetim sorumluluğu taşıyan kişiler değil, yani yönetim kurulu üyesi değiller.
SSK, üylerden rastgele 7 kişi seçmiş ve bu kişilere icra takibi başlatmıştır.
Bu 7 kişi itiraz etmelerine rağmen itirazları yargıtay makamıncada uygun görülmemiştir.
** Bu 7 kişi parayı ödedikten sonra diğer tüm üyelerden zararını tahsil edebilirmi?