Noterden çekilen ihtarname ile işe son verme
Sevgili adminler ve site ziyaretçileri;
Şöyle bir sorum olacak , patronumla konuşmamız sonucunda - sana noterden ihtarneme çektik ve iş akdini fesettik - yanıtını aldım. Bunun sonucunda işsizlik sigortasından faydalanabilir miyim? birde kasım ayı maaşımı da yatırmadılar, aralık ayından da 14 günüm var tabi, birde 9 aya yakın tazminatım. Bunlar için nasıl bir yol izlemem doğru olur?
Sağlıcakla kalın...
Cevap: Noterden çekilen ihtarname ile işe son verme
Noterden gönderilen sözleşme fesih bilgisi size ulaşıncaya kadar çalışmaya devam edin bence.
Fesih yapılmamış olup, devamsızlığınız üzerine sizi kusurlu duruma düşürerek fesih yapılmaya çalışılıyor olabilir.
Belirtilen fesih sebebine göre ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı alıp alamayacağınız değişecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Noterden gönderilen sözleşme fesih bilgisi size ulaşıncaya kadar çalışmaya devam edin bence.
Fesih yapılmamış olup, devamsızlığınız üzerine sizi kusurlu duruma düşürerek fesih yapılmaya çalışılıyor olabilir.
Belirtilen fesih sebebine göre ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı alıp alamayacağınız değişecektir.
Ancak patronum bizzat artık durmana gerek yok gidebilirsin dedi. Bende herkesle vedalaştım ve herkese de söyledim hatta yanında satış müdürü de vardı söylerken, ama onun şahitlik yapacağını sanmıyorum..
Sevgili adminler ve site ziyaretçileri;
Şöyle bir sorum olacak , patronumla konuşmamız sonucunda - sana noterden ihtarneme çektik ve iş akdini fesettik - yanıtını aldım. Bunun sonucunda işsizlik sigortasından faydalanabilir miyim? birde kasım ayı maaşımı da yatırmadılar, aralık ayından da 14 günüm var tabi, birde 9 aya yakın tazminatım. Bunlar için nasıl bir yol izlemem doğru olur?
Sağlıcakla kalın...
mrh.bu durumda yapacağınız tek şey patronun size söylediklerini yazıya döküp imzalamasını istemenizdir.illa çıkacaksın diyorsa bunu imzalat çık (noterden ihtar çektim çalışamassın flan..)o zaman işten ayrılsan da hakkını arayabilirsin.
noterden ihtar çekmesi birşey değiştirmez , (Tam olarak, işin öyküsünü bilmeden cevap yazmak da hoşuma gitmiyor ama ) Fesih ihtarını çekmiş, "iş akdiniz iş kanunu nun 17 maddesi hükümlerince son verilmiştir veya benzeri birşey " Kanuni haklarınızı şu gün şu saatte muhasebe ve İK departmanımızdan alın ,ada işte şu kadar ihbar tazminatınız, şu kadar iş arama izininiz, şu kadar izin paranız neyse hepsini yazar okuduktan sonra gerekli görüyorsanız Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bölge müdürlüklerine başvurunuzu yaparsınız.