Maaşa Gelen Haczin Yanısıra Eve Gelen İcra
Çok değerli hukuksever dostlar. Benim sorunum şu. Ben devlet memuru olarak bir kamu kuruluşunda görev yapmaktayım. Maaşımda şu an haciz var ve 1/4 ü kesiliyor. Ayrıca sırada 4-5 tane daha icra var. Ancak bana en son gelen banka icrasında bankanın avukatı ve icra müdürü çalıştığım kuruma gelerek bir not bırakmışlar. Notu aynen aktarıyorum.
Yukarıda kayıt edilen borcunuzdan dolayı adresinize hacize gelinmiş, kapınız kapalı olduğundan bu not ihtaratı düzenlenerek bırakılmıştır. Hciz tarihnden itibaren 2 gün ierisinde bu belgeyle birlikte size tanınan süre sonuna kadar Müdürlüğümüze gelerek borcunuzu ödemeniz, aksi taktirde kapınız çilingir marifetiyle açılarak taşınır mallarınız bir yediemine teslim edilmek suretiyle muhafaza altına alınacağı İHTAREN tebliğ olunur.
Şimdi şu anda zaten maaşımda icra var. Bu bankanın avukatı sıra filan beklemeden evime hacze gelebilir mi?
Ayrıca evime gelindiğinden bahsediliyor ama eve gelen giden yok. Çünkü eşim evde idi. Gelselerdi kapıyı çalmaları gerekirdi. Ayrıca şu anda bahsedilen borcu ödememe imkan yok. Bunun sebebini de yazayım. Çünkü bu da ikinci bur sorunum.
Maaşımın 1/4 i kesilmektedir. Maaşımı aldığım bankada kredim bulunması sebebiyle bu banka maaşımdan kredi taksitini otomatik olarak kesmektedir(benim böyle bir talebim bulunmamaktadır) Bankanın maaşımdan otomatik kesinti yapması mümkün müdür?
Bu sebeple yukarıda evime hacze gelindiği iddia edilen borcu taksitlendirme yapabilir miyim?
Ancak maaşımı aldığım bankaya kesilen taksiti kendilerine verebileceğimden hacze gelen bankanın avukatı bu kesitiyi kendi bankası için alabilir mi?
Yoksa maaşımdan bana kalan sadece 200 TL gibi bir para. Evimdeki eşyayı da toplasanız 2000 TL gibi bir para yapar. Bunu da zaten yediemine aldıklarında fiyatı 200 TL ya eder ya etmez. Bu da hacze gelen bankanın borcunu ödeyebilecek bir para değildir. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Maaşa Gelen Haczin Yanısıra Eve Gelen İcra
Bu konu hakkında kimse yardımcı olamayacak mı?
Cevap: Maaşa Gelen Haczin Yanısıra Eve Gelen İcra
Sayın Hocam öncelikle maaşınızda var olan icra borcundan dolayı sıraya girmiş 2.3. vb alacaklı sırayı beklemeden eve hacze geleinebilir Bu hayet doğal bir durumdur. Siz söz konusu borcunuzu taksitlendirebilirsiniz Bu taksitin bazen 18 aya kadar çıktığı da tecrübeyle sabittir. Yok ben hiçbir şekilde ödeyemem maaşımla zor geçiniyorum diyorsanız eşyalarınızı gözden çıkarmalısınız:(
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hocam öncelikle maaşınızda var olan icra borcundan dolayı sıraya girmiş 2.3. vb alacaklı sırayı beklemeden eve hacze geleinebilir Bu hayet doğal bir durumdur. Siz söz konusu borcunuzu taksitlendirebilirsiniz Bu taksitin bazen 18 aya kadar çıktığı da tecrübeyle sabittir. Yok ben hiçbir şekilde ödeyemem maaşımla zor geçiniyorum diyorsanız eşyalarınızı gözden çıkarmalısınız:(
Eşyaları gözden çıkarabilirim belki ama dediğim gibi eşyaların borcu karşılayacağını zannetmiyorum. Bu durumda ne yapacağım? Eve herhangi yeni bir şey almaya kalksam yarın icracılar gelebilir korkusuyla mı yaşayacağım.
Alıntı:
devskel08 rumuzlu üyeden alıntı
Eşyaları gözden çıkarabilirim belki ama dediğim gibi eşyaların borcu karşılayacağını zannetmiyorum. Bu durumda ne yapacağım? Eve herhangi yeni bir şey almaya kalksam yarın icracılar gelebilir korkusuyla mı yaşayacağım.
Eşyalar borcu karşılasın karşılamasın bu durum haciz için engel değildir. Eşyalarınız yazılır belki de yeddiemin olarak size bıraklılır siz bu durumda eşyalarınızı korumak zorundasınız bir süre geçer yine de borç ödenmezse eşyalarınız alınabilir yani eşyalarım borcu karşılamıyor haciz yapmayın diyemezsiniz. borç bitmediği sürece her zaman haciz korkusu olacaktır. Eğer olur da eşyalarınız alınırsa artık yeni eşya değil de ikinci el almalısınız ki bir daha gelindiğinde sıkıntı yaşamayasınız. Yanlış anlamayınız be sizi zor durumda bırakacaka herhangi bir olumsuz şey söylemek istemem ama durum bu hocam borç ne kadar çok mu?
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Eşyalar borcu karşılasın karşılamasın bu durum haciz için engel değildir. Eşyalarınız yazılır belki de yeddiemin olarak size bıraklılır siz bu durumda eşyalarınızı korumak zorundasınız bir süre geçer yine de borç ödenmezse eşyalarınız alınabilir yani eşyalarım borcu karşılamıyor haciz yapmayın diyemezsiniz. borç bitmediği sürece her zaman haciz korkusu olacaktır. Eğer olur da eşyalarınız alınırsa artık yeni eşya değil de ikinci el almalısınız ki bir daha gelindiğinde sıkıntı yaşamayasınız. Yanlış anlamayınız be sizi zor durumda bırakacaka herhangi bir olumsuz şey söylemek istemem ama durum bu hocam borç ne kadar çok mu?
8000 civarı. Yenieşyadan bahsederken tabii ki de ikinci el alabilirim tabi alabilirsem. Şöyle bir durum var. Dediğim gibi benim maaşımı almakta olduğum bankaya 11 ay borcum kaldı. Eve haciz gelen bankanın avukatı ile görüşeceğim. 11 ay sonunda taksite bağlayabilir miyiz? Bu süre zarfında eşyalarım dediğiniz gibi yeddiemin olarak bana bırakılabilir mi? Sizce avukat bu konuda ne düşünebilir? Yok ben bunun evine gideyip hemen icraya başlayayım mı der? Yoksa bana fırsat verebilir mi? Ayrıca dediğim gibi evime geldiklerinden bahsediyorlar ama eve gelen filan yok.
Öncelikle geçmiş olsun,halinize şükredin benim başımdan iflas geçti 230 bin tl 8 adet bankaya borcum var ilçeden ile taşınacam taşınamıyorum iş buluyorum çalışamıyorum çok dardayım neyse fazla sıkmayım sizi:) sıra beklemeden eve diger bankalar gelir sizi sıkıştırarak alacaklarını beklemeden almaya çlışırlar siz evdeki eşyalar borcu karşılamaz demişsinizde onlar sizi piskolojik olarak yıpratmayı alacaklarınıda bir an önce almak için bunu yaparlar.ha unutmadan bir arkadaşımın şu anda maaşının 4\3 kesiliyor olurmu oluyor