18 Yaşına girdim, SSK Bitti
Merhaba,
Ben babamın SSK'sından faydalanıyordum. 18 yaşına 05.08.2009 tarihinde girince bitti. Şuan dershaneye gidiyorum. Sigortamın devam etmesi için dershaneden öğrenci belgesi alıp, sigortaya öğrenciliğim devam ettiğini bildirmek istediğim fakat kabul etmediler. Benim acilen doktora gitmem gerekiyor.
Abimin sigortası devam ediyor, o da babama bağlı, açık öğretime gittiği için onun ki devam ediyor. Onun adına randevu alıp gitsem olur mu? Ya da babamın adına?
Cevap: 18 Yaşına girdim, SSK Bitti
Bildiğim kadarını yazıyorum.
5510 s.Kanun gereğince hane halkı kişi başına gelir asgari ücretin 1/3 ünden az ise; bir ücret ödemeden,1/3 ile 2/3 arası ise başka bir aylık prim ödemek şartıyla sağlık yardımından faydalanabilirsiniz.Bunula ilgili evrakları tamamlamanız ise -Maalesef- tedavinize yetişmez.Yine yanlış bilmiyorsam, bunun tek istisnası var:"Acil giriş"
İyi günler...
Alıntı:
bilmemki rumuzlu üyeden alıntı
Abimin sigortası devam ediyor, o da babama bağlı, açık öğretime gittiği için onun ki devam ediyor. Onun adına randevu alıp gitsem olur mu? Ya da babamın adına?
Bunu yaparsanız hem sizin hem de adını kullandığınız kişinin başı daha büyük derde girer.
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarını yazıyorum.
5510 s.Kanun gereğince hane halkı kişi başına gelir asgari ücretin 1/3 ünden az ise; bir ücret ödemeden,1/3 ile 2/3 arası ise başka bir aylık prim ödemek şartıyla sağlık yardımından faydalanabilirsiniz.Bunula ilgili evrakları tamamlamanız ise -Maalesef- tedavinize yetişmez.Yine yanlış bilmiyorsam, bunun tek istisnası var:"Acil giriş"
İyi günler...
Bunun için ne gibi işlemler yapmam gerekir.