3 Yıllık bekleme süresinden sonra
Merhaba,
2005 de açtığım boşanma davası tanık gösteremediğim için 2006 da reddoldu karşı taraf tedbir nafakasını az bulduğundan konuyu yargıtaya gönderdi yargıtay reddetti ve bu 2007 yılının nisan ayında karara bağlanmıştır.
buna göre davamı 2010 yılının nisan ayında 3 yılımı doldurduğum için açabilirmiyim ?
2)davayı açtığımda karar boşanma olursa ve karşı taraf davayı yargıtaya gönderebilirmi
3)3 yıl ayrılığı bu zaman içerisinde yatırdığım nafaka dekontları ile ispatlayabilirmiyim
4)sizce bu davam kaç celse veya kaç ay sürer yaklaşık bir bilgi alabilirmiyim
saygıdeğer arkadaşlarım vereceğiniz bu güzel bilgiler bizim için çokönemli şimdiden çook teşekkür ederim
Cevap: 3 yıllık bekleme süresinden sonra
Alıntı:
LAMPART58 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
2005 de açtığım boşanma davası tanık gösteremediğim için 2006 da reddoldu karşı taraf tedbir nafakasını az bulduğundan konuyu yargıtaya gönderdi yargıtay reddetti ve bu 2007 yılının nisan ayında karara bağlanmıştır.
buna göre davamı 2010 yılının nisan ayında 3 yılımı doldurduğum için açabilirmiyim ?
2)davayı açtığımda karar boşanma olursa ve karşı taraf davayı yargıtaya gönderebilirmi
3)3 yıl ayrılığı bu zaman içerisinde yatırdığım nafaka dekontları ile ispatlayabilirmiyim
4)sizce bu davam kaç celse veya kaç ay sürer yaklaşık bir bilgi alabilirmiyim
saygıdeğer arkadaşlarım vereceğiniz bu güzel bilgiler bizim için çokönemli şimdiden çook teşekkür ederim
"....bu güzel bilgiler bizim için çok önemli" demişsiniz. Bizim derken kastettiğiniz 3. bir şahıs mı?
Eğer öyle ise size yanıt yok.
İyi akşamlar.
Sayın Swan sanırım Lampart58 adlı üyemiz 3. şahısla evlilik planları yapıyor ki doğal olarak eşinden ne zaman boşanabileceği hususunda tarih almaya çalışıyor. Benim görüşüm bu dava da en az 1 yıl, yargıtay aşamasıyla 2 yıl gibi sürer. Bu süre zarfında sizi bekleyebilecek bir kadın varsa evlenebilirsiniz heralde.
neden hemen yargısız infaz yapıyorsunuz ben eşimden 7 senedir ayrıyım bunu bu şekilde söylerken benim durumumda olan insanları kastetmiştim
tabiki bende mutlu bir yuva kurmayı istemiyormuyum zannediyorsunuz
böyle bir yaklaşım
ve böyle verilen cevaplar sizlerin konulara ne kadar acımasızca yaklaştığınızı gösteriyor
allah sizlerin başına böyle şeyler vermesin
Alıntı:
LAMPART58 rumuzlu üyeden alıntı
neden hemen yargısız infaz yapıyorsunuz ben eşimden 7 senedir ayrıyım bunu bu şekilde söylerken benim durumumda olan insanları kastetmiştim
tabiki bende mutlu bir yuva kurmayı istemiyormuyum zannediyorsunuz
böyle bir yaklaşım
ve böyle verilen cevaplar sizlerin konulara ne kadar acımasızca yaklaştığınızı gösteriyor
allah sizlerin başına böyle şeyler vermesin
Başımızda 3. şahıslar nedeniyle böyle dertler olduğu ve canımız çok yandığı için tepkiliyiz. Kusura bakmayın sn. üye.
Sayın Swan herkes genel ahlak ve namus kurallarına riayet etse, kanunlara uygun yaşasa zaten boşanma davası bile açmaz insanlar. Medeni Kanun her yönüyle ailelerin yararına hükümler içeriyor. Ben eşimi sevmiyorum diyerek boşanmak isteyenlere kızıyorum. Madem ki evlendin, bu kanunlara göre yaşayacaksın demektir.
2006 yılının aralık ayında boşanma davam resmi olarak kapandı ve 25 aralık 2009 da 3 yıldır bir araya gelmediğimizden dolayı avukatım yeni dava açtı,mahkemeye başvuru yaptı.boşanmak istediğim kişi yurt dışında yaşıyor ve oraya tebliğ edilme siresi falan b,raz zamn alırmışş.Maalesef avukatımdan tyetrince net bilgi alamıyorum ,acele etmemmemi kesin bitceğini söylüyoo ,benim öğrenmek istediğim bu tahminenn bu süre ne kadar olur?Yurt dışında olması ve boşanmak istememsi süreyi ne kadar uzatır?cevap verirseniz sevinirim.
Alıntı:
romeo1973 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Swan sanırım Lampart58 adlı üyemiz 3. şahısla evlilik planları yapıyor ki doğal olarak eşinden ne zaman boşanabileceği hususunda tarih almaya çalışıyor. Benim görüşüm bu dava da en az 1 yıl, yargıtay aşamasıyla 2 yıl gibi sürer. Bu süre zarfında sizi bekleyebilecek bir kadın varsa evlenebilirsiniz heralde.
Af edersiniz, merak ettim. Boşanma davasının nesi yargıtaya gidiyor? Yargıtay, mahkemenin verdiği boşanma kararını iptal mi ediyor? Bu çift boşanamaz mı diyor?
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Af edersiniz, merak ettim. Boşanma davasının nesi yargıtaya gidiyor? Yargıtay, mahkemenin verdiği boşanma kararını iptal mi ediyor? Bu çift boşanamaz mı diyor?
Evet bazen aynen oyle diyor. Bilhassa çocuk varsa...
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Evet bazen aynen oyle diyor. Bilhassa çocuk varsa...
Ankara'daki bazı kişilerin yüzlerini bile hiç görmedikleri insanların hayatları üzerinde bu kadar söz sahibi olması garip.