Telefonda bankanın borç taksitlendirme talebi
merhabalar,
daha önce sitede belirtmiştim.6 bankayla kredi ve kredi kartı borçumu ödeyememekten dolayı sorun yaşıyorum.bazı bankalar arayarak taksitlendirme talebinde bulunuyorlar ve bir kaçını kabul ettim yoğun baskıdan dolayı.ancak daha sonra hesaplıyorum ve maaşımın çok üzerinde oluyor taksitler.ödeyememe durumunda 3 dönemlik gecikme sonrası haciz şeklindeki sireç mi işler acaba?yoksa herhangi bir imza atmadım ama hapis cezası ile sonuçlanabilir mi acaba yeni süreç?
Cevap: telefonda bankanın borç taksitlendirme talebi
merhaba tekrar,
sn.avukatlardan birinden yanıt rica edebilir miyim lütfen? konu gerçekten çok acil.
aslında benim kafamda oluşturduğum bir ödeme planım var kendimce.
eğer hiç bir şekilde hapis söz konusu değilse kendimce en düşük borçtan başlayarak kredi ve kredi kartlarımı kapatayı deneyeceğim.
yeniden yapılandırma sonrasını takiben 3 aylık gecikme sonrasında yasal takip işlemleri başlatılır.7 günlük ödeme emri size beyan edilir.ödeme yapılmaz ise haciz işlemleri başlatılır.haciz memurları nezdinde bir ödeme sözü verilip yine ödeme yapılmassa disiplin hapsiyle karşılaşırsınız.onun haricinde hapis cezası yoktur.ödeme gücünüz yoksa taahhüt vermemeniz yararınıza olacaktır.
yani anladığım asıl olanın icra memuru önünde yapılan işlem olduğu, doğru mudur?yoksa sitede yazılan taahhüdü ihlal falan gibi konularla benim durumunun alakası yok sanırım?
bir de banka size protokol göndereceğiz imzalayın falan dedi, sanırım imzalamamak doğrusu.
Alıntı:
burclu rumuzlu üyeden alıntı
yani anladığım asıl olanın icra memuru önünde yapılan işlem olduğu, doğru mudur?yoksa sitede yazılan taahhüdü ihlal falan gibi konularla benim durumunun alakası yok sanırım?
bir de banka size protokol göndereceğiz imzalayın falan dedi, sanırım imzalamamak doğrusu.
evet önemli olan icra memuru nezdinde yapılan ödeme taahhüdü dür.bu durumda ödeme yapmassanız taahhüdü ihlaldir ve karşı taraf hakkınızda hapis cezası çıkartabilir.yani ödeme gücünüz burda belirleyici faktördür.
yeniden yapılandırma sonucunda bankanın size göndereceği yada sizin şubeye gidip imzalayacağınız protokolde herhangi bir sakınca yoktur.bu konuda endişelenmeyiniz.