Mahkeme iptali nasıl yapılır
öncelikle herkese iyi çalışmlar.
daha önce kiracımın elektrik saatinin mühürünü kırması yönünde adli kurumlara şikayetim oldu.daha sonra bu şikayetim mahkemeye intikal etti ve mahkeme tarihi kesildi.ancak kiracım taşındı ve elektrik kurumu herhangi bi cezai yaptırımda bulunmadı saati tekrar yenisiyle değiştirip sorunu halletti.yani herhangi cezai yaptırımda bulunmadı.bu yüzden ben olayı mahkemeden suç duyurumun iptalini istiyorum.mahkeme iptali ne şekilde mümkün olur?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Mahkeme iptali nasıl yapılır
Alıntı:
can.ers rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle herkese iyi çalışmlar.
daha önce kiracımın elektrik saatinin mühürünü kırması yönünde adli kurumlara şikayetim oldu.daha sonra bu şikayetim mahkemeye intikal etti ve mahkeme tarihi kesildi.ancak kiracım taşındı ve elektrik kurumu herhangi bi cezai yaptırımda bulunmadı saati tekrar yenisiyle değiştirip sorunu halletti.yani herhangi cezai yaptırımda bulunmadı.bu yüzden ben olayı mahkemeden suç duyurumun iptalini istiyorum.mahkeme iptali ne şekilde mümkün olur?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mühür Fekki suçu re'sen kovuşturma yapılan suçlar kategorisindedir. Yani takibi şikayete bağlı bir suç değildir. Dolayısı ile sizin ilgili mahkemeye başvurarak şikayetimden vaz geçtim demeniz davanın düşmesi için yeterli değildir. Mahkeme mühür fekkinin oluş şekli ve diğer hususları kendince araştıracaktır. 5271 sayılı yeni TCK madde 203. - (1) "Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır." demektedir. Mahkeme bu yasa maddesi çerçevesinde işlem yapacaktır veya yapmayacaktır. Bu husus şimdiden bilinemez.