Merhaba sorum müddetname hesaplama ve bir de müddetname ne zaman gelir konusu ile ilgili.
TSK'da görevli astsubay iken meslekten ayrılmak için görevli olduğum birliğimden "FİRAR" ederek ayrılmanın neticesinde ilişiğim kesildikten sonra çıkmış olduğum askeri mahkemece 1 yıl hapis cezasına , 1/6 oranında indirim ile 10 ay hapis cezasına çarptırıldım. Duruşmam olana kadar da 30 gün cezaevinde kaldım.Ara tahliye ile tahliye olmuştum.
Şimdi kalan cezamı çekmek üzere birkaç gün içinde tekrar cezaevine gideceğim. Acil olarak öğrenmek istediğim konu şu.
1. Sorum - Her hükümlüye verilen müddetname'de "olası koşullu salıverme tarihi" yazılır mı ?
2. Sorum - Benim aldığım cezanın olası koşullu salıverme gün sayısı ne kadardır ?
Kısıtlı bilgimle yaptığım şu hesap doğru mudur ???
10 ay = 300 gün
yeni infaz kanununa göre cezaevinde gerçirmem gereken süre 3/2 si = 200 gün
koşullu salıverme için cezaevinde 3/2 si geçirilmelidir = 200 /3 = 67 *2 = 134 gün
duruşmaya kadar 30 gün ceza evinde kaldığım için = 134 -30 = 104 gün
yani birkaç gün sonra gireceğim cezaevinden 104 gün yattıktan sonra iyi halli ve şartlara uygun olarak geçirirsem 104 gün sonra tahliye olabilirmiyim ?
son olarak koşullu salıvermeye hangi kurum hangi makam nasıl karar verebilir ?
Birkaç gün içinde cezamı cekmeye başlayacağım. Tabiki oraya gidince herşey yolunu bulacak ve tüm cevapları ister istemez alacağım fakat gitmeden önce bilgilenmek bilinçi olarak cezamı çekmek istiyorum.
Siz saygı değer hukukçulardan sorulama cevap vermenizi rica ediyorum.
Saygılarımla..