Arkadaşlık sitesinde polis
İyi gunler bir arkadaşık sıtesınde polisxxxx nicki ıle girip ben komserim polisim vsvs diyerek govde gosterisi yapmak polisler için yasal bir şeymi polis yada asker arkadaşıl sohbet gibi sitelerde ünvanlarını kullana bilirlermi. Eğer yasal değilse bunun bir yaptırımı varımı?
Teşekur ederim
Cevap: Arkadaşlık sitesinde polis
Meslek adlarını sohbet sitelerinde nik olarak kullanmak suç olarak düzenlenmemiştir.
Kişinin kurumunca tespiti veya kurumuna şikayeti ile idari bir takım yaptırımlar uygulanabilir.
çok teşekğr ederim sizce lişin ben polis olduğu halde komserim demesi ünvan gaspına girmezmi yada internette polisim askerim demesi kurum acısından göz ardı edilirmi yoksa herhangi bir yaptırım uygulana blirmi ve kişin böyle polisim askerim diye internette dolaşması normalmi. bunu kanıtlanam için diyelimki sertpolisxxx diye nir rumuz almış bu polis mesleiğini kendi cıkarı için aracı kullanmak değilmi sizce. ve sadece mail adresininden kişin o mail adresini kullandığı pc buluna biliyor bu şekilde kanıtlamış olmazmıyım. bu konu benim için çok önemli cünkü böyle biri ratafından ağır harakete mağruz kaldım kendi konumu kullanarak tehditler savurdu istiyorumki bu zihniyetteki insanlar çükür elma gibi seçilsinler teşekur ederım
Size hakaret edilmişse elbette suç unsuru vardır. Elinizdeki delillerile savcılığa şikayet edebilirsiniz kişinin polis olup olmadığı ya da hiyerarşik yalanları ayrı bir mevzudur.