Yönetim Kurulu Üyesinin genel müdür olması.
Bir anonim şirkette yönetim kurulu üyesi, o şirkette aynı zamanda çalışan olarak değerlendirilip ödenecek olan huzur hakkı dışında bir ücret verilebilir mi? Yani yönetim kurulunda bulunan bir kişi, o şirketin daha sonra genel müdürü olarak atanacak olsa, bu yönetim kurulu üyesine genel müdür olmasından dolayı huzur hakkı dışında bir ücret verilebilir mi?
Cevap: Yönetim Kurulu Üyesinin genel müdür olması.
Alıntı:
esssrarengiz rumuzlu üyeden alıntı
Bir anonim şirkette yönetim kurulu üyesi, o şirkette aynı zamanda çalışan olarak değerlendirilip ödenecek olan huzur hakkı dışında bir ücret verilebilir mi? Yani yönetim kurulunda bulunan bir kişi, o şirketin daha sonra genel müdürü olarak atanacak olsa, bu yönetim kurulu üyesine genel müdür olmasından dolayı huzur hakkı dışında bir ücret verilebilir mi?
Evet verilebilir. Çünkü iki görev farklı pozisyonlardır. Hatta bu konuda bazı Kamu İktisadi Teşekküllerindeki fiili durum örnek olarak verilebilir. Bazı KİT'lerde yönetim kurulu başkanı veya üyesi aynı zamanda işletmenin genel müdürlüğü görevini de yürütmektedir ki bu durumda yönetim kurulu üyeliğinden huzur hakkı,genel müdürlük görevinden de normal maaşını almaktadırlar.