Çatıyı uzatıp terası eve katmak
Sorumu yanıtlayan arkadaşıma şimdiden teşekkür ederim.
Ben 13 daireli bir apartmanda oturmaktayım oturmakta olduğum daireyi yeni aldım.çatı katında bulunan her 2 çatı katı dairesi 10 yıl kadar önce hem ön hemde arka cepheden çatıyı uzatıp teras bölümlerini evlerine dahil etmişlerdir. ve diğer kat sahiplerinin iznini alıp ileriye dönük çatı ile ilgili masrafların % 50 sini çatı katında bulunan dairelerin ödemesi yönünde anlaşmaya varmışlar. fakat bu yönetim defterine yazılmamış.ve bu çatı katı daireler 2-3 kez de el değiştirmiştir.dairenin son sahipleri yapılan en son apartman toplantısında çatı tadilatlarıyla ilgili masrafların 13 daireye eşit olarak bölünmesini daireye katılan teras bölümlerinin imar iznini aldığını ve tapuya kayıt ettirdiğini söylediler. diğer daire sahipleride buna olur verdiler ben hariç belediyede imardan ve tapudan dairenin durumu hakkında bilgi aldım konuyla ilgili hiçbir yasal iznin alınmamış zaten ön cepheden daireyi uzatıp kapatmak tamamen yasakmış arka cephede ise diğer sakinlerin onayı alınıp imardan tapudan vs. izinler gerekliymiş ayın 21 inde tekrar toplantı yapılacak diğer dairelerin hepsi kabul ederse ben ne yapmalıyım teşekkürler
Çatıdaki terası evine katmış
ÇATIDA OTURAN KOMŞULARIMIZ 20 YIL ÖNCE HEM ÖN CEPHEDEN HEMDE ARKA CEPHEDEN TERASLARINI EVLERİNE DAHİL EDEREK ÇATIYIDA UZATMIŞ, BULUNMAKTADIRLAR,ŞİMDİ ÇATIYLA İLGİLİ ONARIMLAR YAPILACAK FAKAT MASRAFLARIN EŞİT ÖDENMESİNİ İSTİYORLAR BİZ İSE % 40 nı KENDİLERİNİN % 60 nın İSE APARTMANA BÖLÜNMESİNİ İSTİYORUZ BU DURUMDA HANGİSİ DOĞRU NE YAPMALIYIZ VE BU YAPILAN BÖLÜMLERİN HİÇBİR İZNİ YOK ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Cevap: çatıdaki terası evine katmış
Doğru olan ve yapmanız gereken, mevcut durumu bağlı olduğunuz belediyeye ihbar ederek bu alanı tekrar projeye uygun hale getirtmenizdir.
1- Büyük harfle yazmayın.
2- Tekrar yapmayın, açtığınız ilk konudan devam edin.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=65015
teşekkürler ama eski projeye göremi olacak yoksa proje yenidenmi çizilecek ve yeniden çizilirse şayet sonuçta çatı uzamış durumda bizle diğer kat malikleri olarak çatıyla ilgili sorunlarda 3 ken 5 vermek durumunda olacağız
Cevap: Çatıyı uzatıp terası eve katmak
arkadaşlar yukarıda göndermiş olduğum konuyla ilgili açıklayıcı bır bılgı verecek kımse varmı teşekkürler
Alıntı:
bariszanax rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar yukarıda göndermiş olduğum konuyla ilgili açıklayıcı bır bılgı verecek kımse varmı teşekkürler
Mutlaka proje değişikliğine gidilmelidir. Proje değişikliğini belediye onaylarsa problem yok. proje değişikliğine gitmezseniz veya belediye onaylamazsa, bu bölümün projesine uygun olarak eski haline getirilmesi gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu ne kibarlık
iyi günler öncelikle bu sorunla sizleri bukadar meşgul ettiğim için özür dilerim , bana yardımcı olacak arkadaşa da şimdiden tşk :))
çatı katında oturan komşunun terasını evine katmasıyla ilgili belediyede araştırma yaptım 1961 yılına ait muhafakatname var bunda ise ileride terasın tam kata çevrilmesi diğer kat maliklerinin buna itiraz etmeyeceği ve çevirme sırasında diğer maliklere zara verilmeyeceği yazılı ve tüm dairelerinde imzası var. ek olarak projeside çıkarılmış,fakat bunlar tapuya işletilmemiş, ve bu muhafakatnemede imzası olan hiç kimse şuan binada oturmamakta,sorum şu olacak ;
1-) tanıdık bir bilirkişye sordum tapuya işletilmediği için bunun iptal edilebileceğini söyledi eski haline çevirilebileceğini söyledi.
2-) Eğer bu mümkün değilse, kapatılan alan 76 m2 çatı ise toplamda zaten 150 m2 yanı çatı tam 2 kat buyumuş biz diğer katmalikleri olarak sonradan ileve olan 76 m2 lık alanın parasını ödemelimiyiz
bu konuda açıklayıcı bir bilgi verebilirseniz varsa yargıtay emsal kararı ile bizleri bilgilendirirseniz sevinirim şimdididen emeğinize sağlık tşk.
Teras alanı zaten bağımsız bölüm olduğuna, üzerinin kapatılması ile faydasını sadece ilgili kat maliki göreceğine ve kendisine katma değer sağlayacağına göre diğer kat malikleri bu giderlere katılmaz. Sonuç itibarı ile bağımsız bölüm içerisinde bir tadilat söz konusudur.
Tapu kaydına tescil olmadığına ve imza sahibi kat malikleri tümüyle değiştiğine göre işlemi sil baştan yapacaksınız. Öncelikle şu andaki kat maliklerinin muvaffakatı alınacak, yeni projesi çizilip belediyeye onaylattırılacak ve son olarak ilgili tapu dairesinde tescili yaptırılacaktır. Bu işlemlerden doğacak tüm masraflar ilgili kat malikine ait olacaktır.