SMS ile aldatma ve boşanma işlemleri
İyi Günler,
Kısaca size başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.
Eşimin bir iş seyahati dönüşünde gece cep telefonununun klasörler kısmında bazı smsler gördüm.
Bu smsler ingilizce ve yabancı bir kişiye yazılmış ve o kişi tarafından cevaplanmış smslerdi. Bu karşılıklı smslerin içerisinde açıkca "I love you sevgilim" gibi ifadeler yer almaktaydı. Ben bunun üzerine eşime ayrılmak istediğim için ailesinin evine gitmesini söyledim ve gitti. 1,5 ay boyunca biz eşimle görüştük, 1 hafta da birlikte kalmayı denedik ancak olmadı ve durumu kabullenemedim.
Bu süreç sonucunda boşanma kararını verdik ancak eşimin anlaşma konusunda bazı zorluklar çıkaracağını öngörüyorum.
Bu ön bilgi sonrasında;
- Eşimin cep telefonu o tarihten itibaren benim elimde ve smsler duruyor. Bunlar dedlil olarak kullnılabilir mi?
-Hakimler smslerin tüm metnini gsm şirketinden isteyebilir mi?
-Ben eşimin cep telefonunu delil olarak elimde tutuyorum, bu beni şuçlu konumuna düşürür mü?
- Mal paylaşımı konusunda tüm biriktirdiğimiz paralar onun hesabında ve vermek istemiyor. Düğünde takılan altınlar da abisinin kasasında ancak kayıt altına almamıştık. Bunun la ilgili eşimin bana yolladığı bir email var bu email de tüm altınların sayılarını yazmış ve abisinde olduğunu belirtmiş. Geçerli bir delil midir?
İvedi cevaplarınız için teşekkürler.
Cevap: Sms ile aldatma ve boşanma işlemleri
Alıntı:
atreju rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler,
Kısaca size başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.
Eşimin bir iş seyahati dönüşünde gece cep telefonununun klasörler kısmında bazı smsler gördüm.
Bu smsler ingilizce ve yabancı bir kişiye yazılmış ve o kişi tarafından cevaplanmış smslerdi. Bu karşılıklı smslerin içerisinde açıkca "I love you sevgilim" gibi ifadeler yer almaktaydı. Ben bunun üzerine eşime ayrılmak istediğim için ailesinin evine gitmesini söyledim ve gitti. 1,5 ay boyunca biz eşimle görüştük, 1 hafta da birlikte kalmayı denedik ancak olmadı ve durumu kabullenemedim.
Bu süreç sonucunda boşanma kararını verdik ancak eşimin anlaşma konusunda bazı zorluklar çıkaracağını öngörüyorum.
Bu ön bilgi sonrasında;
- Eşimin cep telefonu o tarihten itibaren benim elimde ve smsler duruyor. Bunlar dedlil olarak kullnılabilir mi?
-Hakimler smslerin tüm metnini gsm şirketinden isteyebilir mi?
-Ben eşimin cep telefonunu delil olarak elimde tutuyorum, bu beni şuçlu konumuna düşürür mü?
- Mal paylaşımı konusunda tüm biriktirdiğimiz paralar onun hesabında ve vermek istemiyor. Düğünde takılan altınlar da abisinin kasasında ancak kayıt altına almamıştık. Bunun la ilgili eşimin bana yolladığı bir email var bu email de tüm altınların sayılarını yazmış ve abisinde olduğunu belirtmiş. Geçerli bir delil midir?
İvedi cevaplarınız için teşekkürler.
Erkekmi bayanmısınız belirtmemişsiniz..(takılar için önemli)
Elinizde bulunan her türlü delil bilgi ve belge ile tanıkları kullanabilirsiniz. Aile içi kişiler bile tanıklık yapabilirler.
Sms ler telefon kayıtları görüşmeler ses görüntü fotoğraf günlük e-mailler hepsi delildir. Ancak doğru sunacaksınız. Dijital ortamda yani elektronik olarak sunun. Sonradan değiştirilmediğinden hakimde emin olmalı. gerekirse bilirkişi tarafından incelenmesini isteyebilirsiniz.
Telefonu almışsınız, konuya dair eşinizin bir şikayeti yoksa sorun olmaz, özel hayata ilişkin delilleri ancak bu şekilde elde edebilirsiniz..
Gsm şrketi sms lerin detaylı dökümünü vermez.. ancak şüphelendiğiniz tarih aralığındaki telefon ve sms trafiği bilgilerini isteyin. Çok sayıdaki görüşme ve sms kaydı kanaatın oluşmasında etkendir.
Düğünde takılan takılar, kadına takılanlar kadına, erkeğe takılanlar erkeğe hediye sayılır. Bankada bulunan paralara dair tedbir isteyip banka hesabını bloke ettirmek için mahkemeden talepte bulunabilirsiniz. Ama mallar ve paylaşımı ayrı bir dava konusudur.
Geçmiş olsun..
Tekrar merhaba,
Öncelikle ben erkeğim.
Açıkcası çevremden çok farklı yorumlar alıyorum. Her dava tabii ki farklıdır ancak benim sürecim beni duygusal olarak da çok zedeledi.
Not: Bu olay yurtdışında farklı milletten bir kişi ile yapılmış.
Sms leri şirket veremez çünkü smsler kaydedilmiyor saat ve tarih olarak verebilirler...yani eşinizin telefonuna gelen tarihler...ki direk istemeyin tarihleride itiraz edilirse gsm şirketinden istenecek şeklinde ibraz edin...Bir ikinciside eşiniz şunu söyleyebilir bu smsleri benim telefonuma o göndertti diyebilir..ve eşininizin telefonundan o numaraya giden sms dökümleride önemli...Altınlar ne olursa olsun eşiniz haksız bile olsa kadında kalır am ortak biriken para ikinizindir ikinize aitttir o para paylaştırılır.Email geçerli değildir onun adına sizde yazmış olabilirsiniz diye düşünülür..ama emailller geçerli olamaz sizde yazmışssınız diye düşünülebilir fakatboşanmalarda karar daha çok hakimlerin insiyatifinde oldugundan bu email hakimin düşüncelerini değiştirebilir...ha emailin gönderildiği bilgisayar eşinizin yasadıgı evde ise ve ip adresi bulunursa onun tarafından gönderildiğide ispatlanır..yani aceleniz yoksa eger iddalarınızın peşinden gidin amaacele ediyorsanız bu süreç çok uzun zaman alır.....
Mesajınız için teşekkürler,
Öncelikle smsler yurtdışında yollandığı için kesinlikle öyle bir ihtimal yok, zira elimde eşimin bana yazdığı sms ve emaillerde bu smsleri kendisinin yolladığını itiraf ediyor.
Bunun dışında altınların bölüşümü biz 1.5 yıldır evli olduğumuz için tamamen ikiye bölünecek ve eşimin bana attığı bir emailde altınların sayısı ve miktarı kendi tarafından belirtilmiş.
Yorumunuz için teşekkürler.
Alıntı:
Mesajınız için teşekkürler,
Öncelikle smsler yurtdışında yollandığı için kesinlikle öyle bir ihtimal yok, zira elimde eşimin bana yazdığı sms ve emaillerde bu smsleri kendisinin yolladığını itiraf ediyor.
Bunun dışında altınların bölüşümü biz 1.5 yıldır evli olduğumuz için tamamen ikiye bölünecek ve eşimin bana attığı bir emailde altınların sayısı ve miktarı kendi tarafından belirtilmiş.
Yorumunuz için teşekkürler.
Öncelikle geçmiş olsun.
Bir erkeğin aldatılması hakikaten zor bir durum.
Ama elinizde deliller mevcut. Kendinize bir avukat tutmanızı öneriyorum. Ayrıca şunu da öneriyorum. Eşinizle bir sebeple tekrar konuşun ve o konuşmayı ses kaydın alın derim. Görüntülü ses kaydı alabiliyorsanız o daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kaydı almanızı istememdeki sebep, eşinizin mahkeme aşamasında herşeyi inkar etmesine karşılık olarak kullanmanız için. Hatta elinizdeki bu mesajları gören ortak bir arkadaşınız da eşinizle bu durumu konuşmaya gidip onun yani eşinizin ağzından bu aldatma konusu ile alakalı duysun da derim. Mahkemeye şahit çıkartmış olursunuz bu aldatma konusunda.
Kadına takılmış takılar kanunen kadına aittir. Ama eşinizle bu konuda anlaşıyorsanız yarı yarıya ayırmak konusunda orası ayrı bir durum.
Ancak eşinizin sizi aldatması sebebi ile siz eşinize manevi tazminat istemli boşanma davası açabilirsiniz.
Sizin de mesajınız için teşekkürler,
Bir konuyu açıklığa kavuşturmak isterim.
Eşimin ceptelefonu bende şuan. Ben o an kızgınlıkla aldım ve geri vermiyorum. O da attığı mesajları tam hatırlayamadığı için farklı hikayeler ile gelip durumu inkar etmeye çalışıyor. İnanın ki mesajlar o kadar net olmasa asla eşime yakıştırmazdım ama neyse...
Eşim kabullenmediği için bir görüntü kaydı vs. zaten işime yaramayacaktır.
Benim aklıma takılan bir başka soruda telefonunun bende olması çok büyük bir sıkıntımıdır ki?
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım. Kendisi zaten kariyerli biri gerekiyorsa yıllarca bunu çeksin ki benim gözyaşlarım karşılığını bulsun.
Her türlü yorum ve desteğinize açığım...
Alıntı:
Eşimin ceptelefonu bende şuan. Ben o an kızgınlıkla aldım ve geri vermiyorum. O da attığı mesajları tam hatırlayamadığı için farklı hikayeler ile gelip durumu inkar etmeye çalışıyor. İnanın ki mesajlar o kadar net olmasa asla eşime yakıştırmazdım ama neyse...
Benim aklıma takılan bir başka soruda telefonunun bende olması çok büyük bir sıkıntımıdır ki?
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım. Kendisi zaten kariyerli biri gerekiyorsa yıllarca bunu çeksin ki benim gözyaşlarım karşılığını bulsun.
Eşinin cep telefonunu bir notere götür ve o mesajlerı noterin gördüğünü tastik ettir.
Diğer konularda yani sen biraz uyanık olaçaktın önce malları alaçaktın sonra ennesine gönderecektin şu an yapacak bir şey yok gibi.
Alıntı:
Elinizde bulunan cep telefonunda bulunan mesajların teker teker anlaşılır okunur şekilde fotograflarını çekin. Bu mesajlarıda metin halinde bilgisayarda yazın print edin. Fotograflarıda düzenleyip onlarıda print edin. Bir notere götürüp telefon makinasını noter huzurunda mesajları okutun ve elinizdeki bilgisayar çıktılarındaki yazı ve fotograflarla aynı olduğunu teyit edip noterde onaylatın. "yazılı mesajlar ve resimler xxxxxxxx marka xxxxxxxxx EMEI numarasına sahip, xxxxxxxxxx numaralı cep telefonunda kayıtlı olduğu, xxxxxxxxxxx numaralı telefondan geldiği görülmüştür"diye. Bunları mahkemede delil olarak kullanın.
Telefonun sizin elinizde olması sorun yaratmaz. Belki eşiniz kişisel eşyasını alıkoyduğunuz iddiasında bulunacaktır, ancak bu iddianın yeri Aile Mahkemesi değildir. Aile mahkemesinde hakim her türlü delili değerlendirme yetkisine sahiptir.
Zaten eşiniz çıkıpta cep telefonumu alıkoydu derse.. mesajları kabul etmiş demektir. İnkar ediyorsa da telefonun sizde olması sorun teşkil etmez. Rahat olun.
Eşinizle anlaşmayı deneyin.. ama dava dilekçenizde yüklüce bir maddi ve manevi tazminat zikredecek olursanız belki sizin istediğinizi verir..
Ancak anlamadığım bir şey var.. Eşiniz sizi aldatmış. Sizin onurunuzun şerefinizin peşiden koşmanız gerekirken, yazdığınız şu metinden
Alıntı:
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım.
gibi bir yaklaşımla tüm bu özel değerlerden alacağınız meblağ için vazgeçebileceğiniz endişesine kapıldım.
Geçmiş olsun...
Alıntı:
av.ramazanyalvaç rumuzlu üyeden alıntı
Eşinin cep telefonunu bir notere götür ve o mesajlerı noterin gördüğünü tastik ettir.
Diğer konularda yani sen biraz uyanık olaçaktın önce malları alaçaktın sonra ennesine gönderecektin şu an yapacak bir şey yok gibi.
Eşinizin cep telefonunda kayıtlı olan mesajları noterden tasdik ettirme fikri benimde aklıma gelmişti. Bence çok iyi fikir. Noter makamınca tasdiklenmiş mesajların iyi olacağı düşüncesindeyim.
Ayrıca o mesajların atıldığı tarihte eşinizin yurtdışına çıkmış olduğuna dair kesin delil olsun diye eşiniz uçakla yurtdışına gitmişse hangi havayolları hangi gün, saat gitmişse mahkemeye bunu da sunabilirsiniz.
Cep telefonu mesajlaşmalarını destekler bir nitelik olacaktır. Son 1 yılın dökümümanını mahkemeden istetin GSM şirketinden. Hangi tarihten itibaren bu mesajlaşmaların başladığı daha net olabilir.