Cevap: Bakayayım ama tecilliyim
cevabı zaten emniyet müdürlüğü vermiş. ama askerlik şubesine sorman daha iyi olurdu. sen yurt dışına çıkacakken yanında tecil belgesinde al, sorun olursa gösterirsin.
zaten tecilliyken kimse sana dışarı çıkamassın, içeri giremessin demez. tc kimlik noondan bakarlar zaten durumun belli olur anında, tecilli diye gözükür orda bi sorun olcağını zannetmiyorum.
zaten yakında o kontrollerde kalkacak galiba bu forumda bazı yasa tasarılarından bahsediliyordu, işte bakaya olanlar aranamayacak gibi. hava alaanında kontrol edilmeyecek felan gibi şeyler yazıyodu. o yasa yürürlüğe girerse zaten bakaya olanda girip çıkabilir hale gelir. bilmiyorum ne oldu o yasa. ama senin durumunda bi sorun olmaz.
Bakaya değilsiniz, bakaya suçunu işlediğiniz için hakkınızda normal olarak dava açmışlar,
Şu an tecillisiniz,hakkınızda herhangi bir yakalama kararı olmaz,rahatça gidebilirsiniz.
Asker kaçağı olsanızda yurt dışına çıkışınızda sorun olmaz. Eskiden yasaktı şimdi kaldırıldı yasak.. Ancak burada tek sorun ''yeniden üniversite kazandım'' ibareniz..eğer daha önce eşdeğer bir üniversite bitirdiyseniz bu ileride başınızı ağrıtacaktır.
7 Gün içerisinde kendiliğinden gelmek en alt sınırdan ceza istemi demektir.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Bakaya değilsiniz, bakaya suçunu işlediğiniz için hakkınızda normal olarak dava açmışlar,
Şu an tecillisiniz,hakkınızda herhangi bir yakalama kararı olmaz,rahatça gidebilirsiniz.
teşekkür ederim. cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. saygılar