Sporcu lisansına haciz mümkün mü?
merhabalar,
4 yıldır sözleşmesiz olduğum buzhokeyi spor klübü (dernek) borçları sebeviyle haczedilmiştir. Ayrıca federasyonun lige katılma şartlarını yerine getiremediği için 1 sezon boyunca lige katılmama cezasına çarptırılmıştır. Acaba gelen icra ile sporcu lisanslarının haczedilmesi mümkün müdür? Ben dahil 6-7 takım arkadaşım bonservis bedelimizi kendimiz karşılayarak istifa etmek ve başka bir takıma geçmek istiyoruz. Fakar bonservis bedeli olan 500 TL 'nı klup adresine yollamam gerekiyor ancak klüp odası tamamen boş.
Klüp başkanıyla konuştuk fakat kesinlikle bonservislerimizi vermeyeceğini söyledi.
Acaba klübe gelen haciz ile birlikte bizim lisanslarımız da hacze uğramışmıdır?
Şimdiden Teşekkür Ederim.
Saygılarımla,
Mert Hacipoğlu
Cevap: Sporcu lisansına haciz mümkün mü?
Lisans kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardandır. (Emin olmasam da HAKtır sanırım.)
Ait olduğu sporcudan başkasının işine yaramaz, başkası kullanamaz, paraya çeviremez.
Bu sebeple haczedilemeyeceğini düşünüyorum.
Eski bir lisanslı sporcu olarak da söyleyebilirim hukuksal olarak az çok bilgim var; lisans kişinin -sporcu- çalışması sonucu alınır keza diploma da ve bunlar haczedilemez.Fotoğraflar mektuplar gibi kişisel eşyalar haczedilemez.
ilginiz için çok teşekkür ederim. peki bu bonservisleri almak için benim başvuracağım makam (gençlik spor il müdürlüğü) bana yardımcı olmak zorunda değil mi? yani bizim yapabileceğimiz birşey yok gibi bir yanıt almam inşallah =)