Trafik kazasında ödediğim masraflar hakkında soru
Merhaba aracıma bu yıl park halinde bir ticari taksi çarptı.6000 tl masraf çıktı.3000 tl sini taksinin sigortası ödedi.geri kalan 3000 tl yi ben ödedim.ödediğim parayı taksici bana vereceğini söyledi.Fakat 6 aydır sallıyor bugün yarın diye.Artık ödemeyeceğini anladım.Bu parayı ondan dava açarak alabilir miyim.Zamanaşımı falan var mı.Kaza temmuz ayında oldu fakat sigortayla işimiz ekim ayı sonunda bitti ve ben ekimde ödedim kalan masrafı.Bu konuda kazanma şansım var mı yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Cevap: trafik kazasında ödediğim masraflar hakkında soru
Karışı tarafın trafik sigortasının araç başına maddi hasar limiti ne kadardır? 3000 TL sini neden kendiniz ödediniz?
Kaza tutanağını yanlış tutmuşuz.park halinde çarpmıştı.tutanağa seyir halinde yazılmış.o an kazanın etkisi ile farketmemişim.sigorta da yanlış tuttunuz diye yarısını bana ödetti.Bir Sorum daha olacak.Karşı tarafa noterden ihtarname gönder dediler.Bu nasıl bir yoldur.Hukuken bir geçerliliği var mıdır?Yosa direkt dava mı açayım?
Sulh hukuk mahkemesinde dava açın. Hem sigortayı hem de aracın sahibi, işletenini ayrı ayrı davalı gösterin. 3000 TL nin yanında ayrıca onarım nedeni ile araçta oluşan değer kaybını da isteyin.
Çok Teşekkür ederim ilginize.Bu iş için avukat tutmam gerekir mi yoksa dilekçeyi yazdırsam gerisini kendim halledebilir miyim.
avukat tutmak şart değilse de iyi olur. Ancak ben kendim davamı takip edebilirim derseniz dilekçenizi de yazabilirseniz olur tabi. Geçmiş olsun.