Askerlikten doğan hak kaybı
Merhaba..
2005 aralık ayında askere gitmiştim. 2006 şubat ayındaki atamalarda Amasya merkeze doğu görevi olarak atandım bu sırada hala askerdeydim. Askerde olduğum için göreve başlayamadım. 2006 mart ayında Amasya merkez doğu görevinden çıkarılmış. Benim askerliğimde mayıs ayında bitti ve 1 haziranda göreve başladım. Göreve başladığımda doğu görevimin yandığını öğrendim. Amasya doğu görevinden çıkmıştı.
Bana esas olanın göreve başlama tarihi olduğu söylendi ve askerde olmam mazeret kabul edilmedi. Böylece doğu görevi için bana yol göründü. Halbuki yüksek bi puanla Amasya merkezi doğu görevi olduğu için yazmıştım.
Benimle aynı tarihte atanan bayan öğretmen doğu görevi yapıyor olarak görünüyo..
Hem askerlikten doğan hak kaybı hemde anayasasını eşitlik ilkesine dayanarak Samsun İdari mahkemesine dava açtım ve davam rededildi.. :(
Temyiz için danıştaya gittim. Davam şimdi danıştayda. Dosya numaram 109362/2009. Dava durumu tekkemülde görünüyo.
Sizce kazama şansım varmı?
Kaybedersem AİHM ye dava açmayı düşünüyorum. Burda kazanma şansım olurmu?
Bu ülke için askerlik yapmış ve yine ülkem tarafından mağdur edilmiş biri olarak çok üzgünüm:(
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın..
Şimdiden Teşşekürler..
Cevap: Askerlikten doğan hak kaybı
Az önce ilsise baktım ve askerliği hizmet süresinden sayıp 5 puan vermişler. Aceba burdan bişey çıkar mı?