Gittigidiyor da keyfi iadeye yaptirim yok mu?
Merhaba arkadaslar,
gittigidiyor üzerinden Quadro FX ekran karti sattim bir kac gün önce. Alan kullanici kart hakkinda verdigim taahütler yerine gelmis olmasina ragmen karti iade talebinde bulundu. Bu kartlar pahali kartlardir. Ve özel bir konfigurasyon yaninda programlar icin özel eklentiler gerekmektedir. Dolayisi ile alan kullanici kullandigi programda performans alamadi. Ben kisisel kullaniciyim. Alici karti ama cok yoran iki islem yaptigini ifade etti.
Ben bunlari bastan karti satmadan önce bildirmistim. Özel birisinden yardim almasi gerektigine yönelik. Ama arkadas sorunlu kart iadesi talebinde bulundu.
Gittigidiyor a durumu detayli bir sekilde anlatmama ragmen, ürün iadesine hic bir sey yapamiyorum. Durumda hakli oldugumu 100% kanitlayabilirim. Fakat gittigidiyora bir cok mesaj atmama ragmen bu konuda Satici tarafli hic bir sey yapmadi. Iadeyi durdurmak icin bir yaptirimim yokmudur acaba?
Konu hakkinda hakli oldugumu, kartin problemsiz calistigini bildigim icin konuyu savciliga tasimak istiyorum, ama konu hakkinda keyfi iadeyi engellemeyen gittigidiyor un bu konuda bir yaptirimi yokmudur acaba.
Sonucta ben firma degilim. Kisisel kullaniciyim ve ürün aciklamasinda taahüt ettigim hersey ortada. Kullanici önce karti aliyor, sonra iade ediyor. Ben o karti deneme tahtasi olarak vermek istemiyorum ama gittigidiyor bu konuda benim hic bir fikrimi alma gereksinimi duymadan sorunlu kart iade talebini degerlendirmeye aliyor. Sorunlu hic bir sey yok. Gittigidiyor bunu, mesaj gecmisimizi kontrol etmesi gerekmezmi?
Bu konuda nasil bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
Konu hakkinda yardimci olabilecek arkadaslarda, yol gösterebilecek arkadaslardan simdiden cok tesekkür ederim.
Iyi calismalar
Cevap: Gittigidiyor da keyfi iadeye yaptirim yok mu?
Ödeme Gittigidiyorun havuzunda beklerken mi iade talebi geldi?
Bu konuda site kuralları geçerlidir. Koşulsuz iade gibi bir şartı var mı sitenin? Uzaktan (mesafeli) satışlarda sıfır ürünlerde bile aynen kapıdan satışmış gibi 7 günlük koşulsuz cayma hakkınız bulunmaktadır. Bu durumda satıcının sıfır ürünü deneme tahtası mı oluyor?
Merhaba,
ben kisisel kullaniciyim. Firmalarda sattiklari elektronik ürünlerde 1 ay sebepsiz ürün iade hakki bulunuyor. Fakat kisisel kullanicilarda bunun olmadigini biliyorum. Varsa lütfen bana bu konuda kanun hükmünün bulundugu maddeyi paylasirmisiniz?
Onun haricinde site kurallarinda ürün arizali ise iade hakkindan söz ediliyor. Kullanici ürün bozuktur diyor ama bu yalan. Ürün bozuk degil. Sorunda burada, alici yanlis bilgi vererek baslattigi Ariza sonucu ürün iade maddesine satici hic bir etkide bulunamiyor. Tek tarafli bir sistem olarak kaliyor ve gittigidiyor da bu konuda hic yardim etmiyor.
Evet, havuzdayken iade talep edildi.
Sistemin işleyişi çok açık bahsettiğiniz sitede.Havuz, bu gibi iade işlemleri için uygulanıyor zaten.
satın alan bir şekilde aldığı ürünü kullanamadıysa iade etmek istemesi doğaldır.
Bu konuda yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum.