Yedek Subay Adayıyım, Bakaya kaldım doktoraya kayıt yaptırırabilir miyim?
Merhabalar, şu an 29 yaşımdayım. Aralık 2009 Yedek Subay Celp Döneminde sevkim vardı ancak 25 Kasım-25 Aralık 2009 tarihleri arasında Sağlık raporum olduğu için bu durum gerçekleşmeyecek. İşim gereği Ocak 2010 da Doktora eğitimime başlamam gerekiyor. Hukuki.net forumunda ve diğer forum siteleirnde hatta askerlik şubesindeki memura bile sorma rağmen sağlıklı bir sonuç alamadım. Ve size danışmak istiyorum.
1.Askerlik şubesi savunmamı alıp beni mahkemeye verecek, bu süre zarfında Ocak ayında Doktoraya kayıt yaptırabilir miyim? Çünkü alacağım Durum Belgesinde "Bakaya" olduğum yazacak. Ayrıca alacağım durum belgesinde bir sonraki celp dönemi olan "Nisan 2009 Yedek Subay celp dönemine kadar askerlikle bir ilişkisi yoktur" şeklinde bir ifade olacak mı?
2. Alacağım durum belgesinde "Bakaya" ifadesi olduğu halde Doktoraya kayıt yaptırabilir ve eğitimime devam edebilir miyim?
3. Şu an ki ikametimden dolayı ilk önce yabancı askerlik şubesine başvurumu yapacağım. Ve evraklarım ve savumam yerli askerlik şubesine gönderilecek. Sonrasında evrakların şubeme ulaşması ve Cumhuriyet savcılığına göndermesi belki Ocak ayını geçecek. Bu yüzden süreci hızlandırmak için evraklarımı elden götürmem mümkün olabilir mi?
4. Her iki durumda da yani ister evraklarımı elden götüreyim, ister yabancı şube vasıtası ile gönderilsin mahkemem süreci ne kadar sürer?
5.Bir de bildiğiniz üzere e-Devlet denilen bir sistem var. Bu süre zarfında e-Devlet sisteminden ""Nisan 2009 Yedek Subay celp dönemine kadar askerlikle bir ilişkisi yoktur" şeklinde bir durum belgesi alabilir miyim?
Şu anda Doktora eğitimime başlayabilmek içinde bulunduğum durumdan dolayı çok önemli, bu yüzden merakımı mazur görün. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.
Cevap: Yedek Subay Adayıyım, Bakaya kaldım doktoraya kayıt yaptırırabilir miyim?
Benim durumum için yorum yapacak, bilgi verecek kimse yok mu?
forumda diğer benzer konulara baktım şöyle bir durum ortaya çıkıyor;
Kayıt yaptırabilir şeklinde alacağım durumbelgesi ile kayıt yaptırırım. Sonrasında mahkemenin sonucunu takip eder, sonrasında da enstitü hemen tecilimi yapar.
Bilgisi ve deneyimi olan kişilerin yardımlarını bekliyorum.