Polise Mukavemet Ve Ağır Hakaretler
Arkadaşlar benim küçük bir sorunum var aslında çok büyük bi sorun ama yardımcı olursanız sevinirim...
Ben aşırı alkollüyken polisle tartıştım ve çok ağır hakaretlerde bulundum...
1 gece göz altında tuttular.
3 tane polis şikayetçi ve hepsininde şahitleri var, polislerin 2 tanesi şikayetini geri aldı ve diğer poliste şikayetini almadı ama mahkemeye çıkmıycak yani mahkemeye sadece benim avukatım çıkıcak bende şuanda asker olduğumdan bende mahkemeye çıkmıyorum..
burdan alıcağım ceza ne olur birde bazı forumlarda okuduğum kadarıyla ekonomik etkenler falanda önemliymiş mahkeme bu ekonomik etkenleri neye göre değerlendirip para cezası veriyor.
Avukatımın söylediğine göre 3 seneyle 12 sene arasında yargılanıcakmışım sadece bi hakaretten???
bu mahkemeyi para cezasına nasıl cevirebilirim..
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Cevap: Polise Mukavemet Ve Ağır Hakaretler
Alıntı:
CortinS rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benim küçük bir sorunum var aslında çok büyük bi sorun ama yardımcı olursanız sevinirim...
Ben aşırı alkollüyken polisle tartıştım ve çok ağır hakaretlerde bulundum...
1 gece göz altında tuttular.
3 tane polis şikayetçi ve hepsininde şahitleri var, polislerin 2 tanesi şikayetini geri aldı ve diğer poliste şikayetini almadı ama mahkemeye çıkmıycak yani mahkemeye sadece benim avukatım çıkıcak bende şuanda asker olduğumdan bende mahkemeye çıkmıyorum..
burdan alıcağım ceza ne olur birde bazı forumlarda okuduğum kadarıyla ekonomik etkenler falanda önemliymiş mahkeme bu ekonomik etkenleri neye göre değerlendirip para cezası veriyor.
Avukatımın söylediğine göre 3 seneyle 12 sene arasında yargılanıcakmışım sadece bi hakaretten???
bu mahkemeyi para cezasına nasıl cevirebilirim..
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Biz avukatlar yeri geldiğinde hukuki ölçüler dahilinde polislerle en ciddi tartışmaları yaparız. Ancak yazınızdaki "sadece bir hakaretten" lafınız hiç hoş değil. Öncelikle hakaret ettiğiniz sadece polisin şahsı değil devletin memurudur, dolayısıyla devlettir, devlet ise hepimiziz (siz de dahil). Onun için basite indirgeyemezsiniz. Ceza kanunları da görevli memura hakareti en ağır şekilde cezalandırmıştır. Sizin olayınızda buna bir de mütecaviz sarhoşluk eklenmesi cezayı arttıracaktır. Bu suçun cezasının paraya çevrileceğini sanmıyorum.