Yurttan çıkma sorunu ( sözleşme var çıkamıyorum)
Şöyle bir durum var. trabzonda özel bir yurtta kalıyoruz. yurda kaydolurken bir sözleşme ve 10 adet senet imzalatıyorlar.her ay için 1 tane. şimdi sözleşmede 10 ay boyunca yurttan çıkamıyacağımız yazıyor. sınıfta kalma,okulu bırakma vs. gibi durumlardada çıkamayacağımız yazıyor.yani para yanıyor yurttan çıktığımız anda.fakat malesef oda arkadaşım devamsızlıktan kaldı. bu yüzden bu sene boş boşuna yurtta kalmış olucak.(hazırlık okuyordu.) bugün yurdun sahibiyle konuşmaya gitmiş,adam terslemiş,icraya verir alırım demiş.
bu durumda arkadaşım burada kalarak ve yurtta kalarak gereksiz yere masraf yapmış ve ailesine yük olmuş oluyor.
şimdi ne bilim tüketici hakları vs. olaylarından dolayı senetleri alma durumu var mı bu çocuğun ?
Cevap: Yurttan çıkma sorunu ( sözleşme var çıkamıyorum)
Borçlar Kanunu 21. maddeye dayanarak akdin feshedildiği ihtar edilip senetlerin iadesini aksi halde yargı yoluna gidileceğini ihtiva eden noter kanalı ile ihtarname yollamasını öneririm.
Cevap: Yurttan çıkma sorunu ( sözleşme var çıkamıyorum)
Syn Engin o dediğiniz 21 madde, Bir akitte ivazlar arasında açık bir nispetsizlik bulunduğu takdirde diye geçer.yani sözleşmede belirtilmemişse yada sözleşme yoksa olur.Bu nedenle yurtlar ve pansiyonlar başlarına geleceği bildikleri için sözleşmelerini sağlam yaparlar.